suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Liedon kunta

Mielenterveyspalvelut.

  • Palvelu
  • 3 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Mielenterveys- ja päihdeyksikkö toimii matalan kynnyksen periaatteella voit ottaa yhteyttä, kun sinua on kohdannut kriisi, kuten esimerkiksi avioero, läheisen kuolema tai sairastuminen, koet mielenterveys- tai päihdeongelman vaikuttavan oman tai läheisesi toimintakykyyn niin, että arki ei tahdo sujua

Toimi näin

Härkätien Mielenterveys- ja päihdeyksikkö auttaa kuntalaisia mielenterveydellisissä asioissa, voit ottaa virka-aikaan yhteyttä

  • Kuntoutusohjaajaan  050 360 8237
  • Sosialityöntekijään    050 430 8619
  • Mielenterveystyötä tekevään sairaanhoitajaan p. 050 5760 629 Sairaanhoitajan vastaanotolle voi tulla terveyskeskuksesta lääkärin tai hoitajan ohjaamana tai soittamalla suoraan sairaanhoitajalle.
  • Soittopyynnön voi jättää myös terveyskeskuksen poliklinikan ajanvaraukseen p. 02 4873 7231

Tausta ja lainsäädäntö

Mielenterveyspalveluilla tarkoitetaan toimintaa, joka pyrkii estämään, lievittämään ja hoitamaan mielenterveyden häiriöitä ja niiden seurauksia. Mielenterveyspalveluihin kuuluu myös ennalta ehkäisevä työ ja asukkaiden elinolosuhteiden kehittäminen mielenterveyttä tukeviksi.

Käytännössä mielenterveyspalvelut näkyvät muun muassa niitä tarvitsevan henkilön ohjauksena, neuvontana ja psykososiaalisena tukena. Mielenterveyspalveluihin kuuluvat myös mielenterveyden häiriöiden tutkimus, hoito ja kuntoutus.

Kuntien tulee huolehtia mielenterveyspalvelujen järjestämisestä esimerkiksi terveyskeskusten ja sosiaalipalvelujen kautta. Mielenterveyspalveluja tarjoavat myös muun muassa sairaanhoitopiirit, seurakunnat, järjestöt ja yksityiset palveluntuottajat. Psykiatrit, psykologit, psykiatriset sairaanhoitajat, kuten depressiohoitajat, ja mielenterveyshoitajat edistävät työllään psyykkistä hyvinvointia ja toimintakykyä. Psyykkisten sairauksien hoito voidaan järjestää tapauksesta riippuen joko avohoitona tai laitoshoitona.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLiedon kunta
Palvelusta vastaaLiedon kunta
Alue Koski Tl, Lieto, Marttila
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Liedon kunta
Päivitetty: 9.10.2020