suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kauniaisten kaupunki

Mielenterveyspalvelut

  • Palvelu
  • Kauniainen
  • Julkinen palvelu

Terveyskeskuksen vastaanotolta ja neuvoloilta voi saada psyykkistä tukea ja apua.

Lääkärien tehtäviin kuuluu tunnistaa ja diagnostisoida mielenterveyshäiriöitä.

Psykologi ja psykiatrinen sairaanhoitaja auttavat ongelmien kartoittamisessa ja antavat kriisi- ja keskusteluterapiaa. Asiakkaat voivat varata ajan suoraan psykologille tai psykiatriselle sairaanhoitajalle, erillistä lähetettä ei tarvita. Tämän lisäksi psykologi tarjoaa koulutusta, konsultaatiota ja työnohjausta kaupungin henkilökunnalle.

Käynnit psykologin ja psykiatrisen sairaanhoitajan luona ovat määräaikaisia, hoidon kesto määritellään yksilöllisesti asiakkaan tilanteen mukaan. Asiakkaan tilanne arvioidaan aluksi n.1-3 käynnillä ja tämän jälkeen hoidon kesto vaihtelee n. 6-16 käyntiä. Potilaat, joilla on vaikeita mielenterveyteen liittyviä ongelmia, ohjataan lääkärin lähetteellä psykiatriseen erikoissairaanhoitoon.

Tausta ja lainsäädäntö

Kunnan tulee huolehtia mielenterveyspalvelujen järjestämisestä. Psykiatrit, psykologit, psykiatriset sairaanhoitajat ja depressiohoitajat edistävät työllään psyykkistä hyvinvointia ja toimintakykyä. He myös tutkivat ja hoitavat mielisairauksia ja muita mielenterveyden häiriöitä.

Mielenterveyspalveluihin kuuluu myös ennalta ehkäisevä työ ja asukkaiden elinolosuhteiden kehittäminen mielenterveyttä tukeviksi.

Perustiedot

Palvelusta vastaaKauniaisten kaupunki
Palvelun toteuttaaKauniaisten kaupunki
Alue Kauniainen
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Kauniaisten kaupunki
Päivitetty: 10.11.2019