suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kangasalan kaupunki

Mielenterveyspalvelut

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Avohoidon mielenterveys- ja päihdepalveluita Kangasalan ja Pälkäneen yhteistoiminta-alueella tarjoavat sosiaali- ja terveyskeskus, aikuispoliklinikka, nuorisopoliklinikka, psykiatrinen kuntoutumisyksikkö sekä PILKE-yksikkö. Palveluita tarjoaa myös Pälkäneellä sijaitseva asumispalveluyksikkö, Haaparinne ja Mikkolakoti.

Sairaalajaksot toteuteaan PSHP:n toimialue 5:llä johon kuuluvat Pitkäniemi, Vammalan aluesairaalan psykiatrian osastot sekä TAYS (aikuispsykiatria sekä nuorisopsykiatria).

Toimi näin

Psykiatrian palvelut ovat erikoissairaanhoitoa, johon hakeudutaan lääkärin lähetteellä. Omalääkäriin voi ottaa yhteyttä OmaAseman ajanvarauksen puhelinnumeron kautta.

PILKE-yksikkö on mielenterveys- ja päihdepalveluyksikkö, jonka asiakkaaksi voi tulla ilman lähetettä tai sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisen lähettämänä.

Ennaltaehkäisevää työtä toteutetaan asiakasohjauksen avoimena ryhmätoimintana sekä jalkautumisena perustason palveluihin.

Kenelle ja millä ehdoin

Aikuisten mielenterveyspalveluiden alaikäraja on 18-vuotta.

Nuorisopoli tarjoaa palveluita 13-17 vuotialle nuorille.

Lastenpsykiatriaan (alle 13 vuotiaat) liittyvissä asioissa auttaa perheneuvola.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Kunnan tulee huolehtia mielenterveyspalvelujen järjestämisestä. Psykiatrit, psykologit, psykiatriset sairaanhoitajat ja depressiohoitajat edistävät työllään psyykkistä hyvinvointia ja toimintakykyä. He myös tutkivat ja hoitavat mielisairauksia ja muita mielenterveyden häiriöitä.

Mielenterveyspalveluihin kuuluu myös ennalta ehkäisevä työ ja asukkaiden elinolosuhteiden kehittäminen mielenterveyttä tukeviksi.

Perustiedot

Palvelusta vastaaKangasalan kaupunki
Palvelun toteuttaaKangasalan kaupunki
Alue Kangasala, Pälkäne
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kangasalan kaupunki
Päivitetty: 19.3.2019