suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Janakkalan kunta

Mielenterveyspalvelut

  • Palvelu
  • Janakkala
  • Julkinen palvelu

Psykiatrinen avohoito tapahtuu Turengin terveysasemalla. Vastaanottoja pidetään myös Tervakosken terveysasemalla. Hoito aloitetaan 1-3 kartoituskäynnillä, joiden perusteella suunnitellaan yhdessä hoitojakson sisältö. Hoitojakso rakentuu yksilö-, pari- tai ryhmäkäynneistä. Teemme tarvittaessa myös kotikäyntejä. Hoitosuhteessa saat oman työntekijän, mutta hoidon suunnitteluun osallistuu koko työryhmä. Hoidon onnistuminen edellyttää aktiivisuutta ja molemminpuolista sitoutumista.

Janakkalan kunnassa toimii psykologeja perusterveydenhuollossa ja opetustoimessa. He edustavat peruspalveluissa psykologista asiantuntemusta

ja auttavat erilaisissa ongelmatilanteissa.

Toimi näin

Vastaanotolle voi hakeutua omasta aloitteesta tai toisen työntekijän ohjaamana. Hoitoon hakeutumiseen et tarvitse lähetettä.

Kenelle ja millä ehdoin

Mielenterveysongelmissa voi hakea apua omalta terveysasemalta.

Palvelu on maksullinen.

Psykiatrin käynneistä peritään asiakasmaksu.

Tausta ja lainsäädäntö

Mielenterveyspalveluilla tarkoitetaan toimintaa, joka pyrkii estämään, lievittämään ja hoitamaan mielenterveyden häiriöitä ja niiden seurauksia. Mielenterveyspalveluihin kuuluu myös ennalta ehkäisevä työ ja asukkaiden elinolosuhteiden kehittäminen mielenterveyttä tukeviksi.

Käytännössä mielenterveyspalvelut näkyvät muun muassa niitä tarvitsevan henkilön ohjauksena, neuvontana ja psykososiaalisena tukena. Mielenterveyspalveluihin kuuluvat myös mielenterveyden häiriöiden tutkimus, hoito ja kuntoutus.

Kuntien tulee huolehtia mielenterveyspalvelujen järjestämisestä esimerkiksi terveyskeskusten ja sosiaalipalvelujen kautta. Mielenterveyspalveluja tarjoavat myös muun muassa sairaanhoitopiirit, seurakunnat, järjestöt ja yksityiset palveluntuottajat. Psykiatrit, psykologit, psykiatriset sairaanhoitajat, kuten depressiohoitajat, ja mielenterveyshoitajat edistävät työllään psyykkistä hyvinvointia ja toimintakykyä. Psyykkisten sairauksien hoito voidaan järjestää tapauksesta riippuen joko avohoitona tai laitoshoitona.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaJanakkalan kunta
Palvelusta vastaaJanakkalan kunta
Alue Janakkala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Janakkalan kunta
Päivitetty: 1.7.2020