suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Jämsän kaupunki

Mielenterveyspalvelut

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Mielenterveystyön asiakkaaksi pääsee lähetteellä erilaisten psyykkisten häiriöiden ja niihin liittyvien kriisitilanteiden takia. Palvelu sisältää diagnosointia, hoitoa, kuntoutusta sekä ennaltaehkäisyä, konsultointia, työnohjausta ja psykiatrisen työkyvyn arviointia. Hoitomenetelminä käytetään terapeuttisia keskusteluja, yksilö- ja ryhmäterapiaa sekä lääkehoitoa. Työtä tehdään yhteistyössä terveyd ...

Toimi näin

Hoitoon tullaan lääkärin lähetteellä.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelut ovat yli 18-vuotiaille.

Tausta ja lainsäädäntö

Mielenterveyspalveluilla tarkoitetaan toimintaa, joka pyrkii estämään, lievittämään ja hoitamaan mielenterveyden häiriöitä ja niiden seurauksia. Mielenterveyspalveluihin kuuluvat myös ennalta ehkäisevä työ ja asukkaiden elinolosuhteiden kehittäminen mielenterveyttä tukeviksi.

Käytännössä mielenterveyspalvelut tarkoittavat mielenterveyshäiriöiden tutkimusta, hoitoa ja kuntoutusta. Palveluihin kuuluvat myös niitä tarvitsevan henkilön ohjaus, neuvonta ja psykososiaalinen tuki. Mielenterveyspalveluja tarjotaan sosiaalihuollossa, perusterveydenhuollossa esimerkiksi terveyskeskuksissa, sekä psykiatrisessa erikoissairaanhoidossa avohoitona tai sairaalahoitona.

Palvelun toteuttaa

Jämsän kaupunki

Palvelusta vastaa

Jämsän kaupunki
Tekstistä vastaa: Jämsän kaupunki
Päivitetty: 25.10.2022