suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Heinolan kaupunki

Mielenterveyspalvelut

  • Palvelu
  • Heinola
  • Julkinen palvelu

Psykiatriset sairaanhoitajat antavat apua kriisitilanteissa sekä hoitavat yli 18 -vuotiaiden lieviä ja keskivaikeita mielenterveyden ongelmia.

Älä viivyttele hoitoon hakeutumista, sillä varhaisella tuella voidaan ennaltaehkäistä vakavien ongelmien syntymistä.

Yleisiä ongelmia ovat muun muassa pitkäaikainen stressi, unihäiriöt, masentunut tai ahdistunut mieliala sekä paniikkioireet.

Hae apua ensi ...

Toimi näin

Ota yhteyttä suoraan psykiatrisiin sairaanhoitajiin. Varaa aika tapaamiseen soittamalla suoraan psykiatriselle sairaanhoitajalle puhelinaikana.

Iltaisin, yöaikaan, viikonloppuisin ja juhlapyhien aikaan voit hakeutua terveyskeskuksen päivystykseen.

Tausta ja lainsäädäntö

Mielenterveyspalveluilla tarkoitetaan toimintaa, joka pyrkii estämään, lievittämään ja hoitamaan mielenterveyden häiriöitä ja niiden seurauksia. Mielenterveyspalveluihin kuuluvat myös ennalta ehkäisevä työ ja asukkaiden elinolosuhteiden kehittäminen mielenterveyttä tukeviksi.

Käytännössä mielenterveyspalvelut tarkoittavat mielenterveyshäiriöiden tutkimusta, hoitoa ja kuntoutusta. Palveluihin kuuluvat myös niitä tarvitsevan henkilön ohjaus, neuvonta ja psykososiaalinen tuki. Mielenterveyspalveluja tarjotaan sosiaalihuollossa, perusterveydenhuollossa esimerkiksi terveyskeskuksissa, sekä psykiatrisessa erikoissairaanhoidossa avohoitona tai sairaalahoitona.

Palvelun toteuttaa

Heinolan kaupunki

Palvelusta vastaa

Heinolan kaupunki
Tekstistä vastaa: Heinolan kaupunki
Päivitetty: 7.12.2022