suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hailuodon kunta

Mielenterveyspalvelut

  • Palvelu
  • Hailuoto
  • Julkinen palvelu

Hailuodossa työskentelee psykologi. Psykologi on tavattavissa Hailuodossa kerran kuussa. Psykologin vastaanotolle hakeudutaan terveyskeskuksen ajanvarauksen kautta.

Ympärivuorokautinen psykiatrian päivystys toimii Oulun yliopistollisessa sairaalassa. Lasten- ja nuortenpsykiatrian päivystyspalvelut toimivat eri paikoissa arkisin ja viikonloppuisin. Vanhempien pitää varmistaa hoito ensin puhelinpäi ...

Toimi näin

Ota puhelimitse yhteyttä terveyskeskuksen ajanvaraukseen.

Tausta ja lainsäädäntö

Mielenterveyspalveluilla tarkoitetaan toimintaa, joka pyrkii estämään, lievittämään ja hoitamaan mielenterveyden häiriöitä ja niiden seurauksia. Mielenterveyspalveluihin kuuluvat myös ennalta ehkäisevä työ ja asukkaiden elinolosuhteiden kehittäminen mielenterveyttä tukeviksi.

Käytännössä mielenterveyspalvelut tarkoittavat mielenterveyshäiriöiden tutkimusta, hoitoa ja kuntoutusta. Palveluihin kuuluvat myös niitä tarvitsevan henkilön ohjaus, neuvonta ja psykososiaalinen tuki. Mielenterveyspalveluja tarjotaan sosiaalihuollossa, perusterveydenhuollossa esimerkiksi terveyskeskuksissa, sekä psykiatrisessa erikoissairaanhoidossa avohoitona tai sairaalahoitona.

Palvelun toteuttaa

Hailuodon kunta

Palvelusta vastaa

Hailuodon kunta
Tekstistä vastaa: Hailuodon kunta
Päivitetty: 25.10.2022