suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kangasalan kaupunki

Mielenterveyskuntoutujien palveluohjaus

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kangasalan kaupunki tarjoaa mielenterveyskuntoutujille läheisineen neuvontaa terveys- ja sosiaalipalveluihin liittyvissä asioissa puhelimitse tai kasvotusten. Lisäksi kaupunkilaisille on tarjolla avointa ryhmätoimintaa, joka keskittyy palveluohjaukseen ja ennalta ehkäisevään toimintaan.

Perustason palveluohjausta Kangasalan ja Pälkäneen asukkaille hoitaa sosiaali- ja terveyskeskus.

Lievien ja keskivaikeiden mielenterveyshäiriöiden palveluohjausta hoitaa PILKE-yksikkö.

Perustason tueksi voidaan harkiten käyttää mielenterveys- ja päihdepalveluiden asiakasohjausta. Palveluissa asiakkaana olevien tai erikoissairaanhoidossa olevien palveluohjaus tapahtuu yhteistyössä mielenterveys- ja päihdepalveluiden asiakasohjauksen kanssa.

Kangasalla on myös hyvinvointikahvilatoimintaa. Hyvinvointikahvilassa tutustutaan erilaisiin hyvinvointia arjesta toimintoihin ja paikalla on eri alan toimijoita, mm. seurakunnasta, sosiaali- ja terveyspalveluista, järjestöistä ja omaistyöstä. Hyvinvointikahvila on avointa ryhmätoimintaa, johon kaikki aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita!

Toimi näin

Psykiatrisen hoidon ja kuntoutuksen tarvetta arvioidaan perusterveydenhuollossa ja sairaalahoitojen yhteydessä, joten ensisijaisesti yhteyttä tulee ottaa omaan omalääkäriin OmaAseman ajanvarauksen kautta.

Mielenterveys- ja päihdepalvelupalvelujen eri toimipisteet antavat palveluohjausta omalta osaltaan. Toimipisteisiin voi ottaa yhteyttä puhelimitse.

Hyvinvointikahviloiden aikataulut julkaistaan Kangasalan Mielenterveys- ja päihdepalvelujen verkkosivuilla.

Kenelle ja millä ehdoin

Palveluissa asiakkaana olevien tai erikoissairaanhoidossa olevien palveluohjaus tapahtuu yhteistyössä mielenterveys- ja päihdepalveluiden asiakasohjauksen kanssa.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Mielenterveyskuntoutujille ja heidän läheisilleen tarjotaan ohjausta ja neuvontaa terveys- ja sosiaalipalveluihin liittyvissä asioissa. Neuvojat kertovat, mitä palveluita on tarjolla, miten niihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He opastavat mielenterveyspalveluita tarjoavien tahojen pariin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKangasalan kaupunki
Palvelusta vastaaKangasalan kaupunki
Alue Kangasala, Pälkäne
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kangasalan kaupunki
Päivitetty: 2.6.2020