suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kuntayhtymä Kaksineuvoinen

Mielenterveyskuntoutujien palvelu

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Päivätoiminta on toimintakykyä kuntouttavaa ja ylläpitävää toimintaa, jonka tarkoituksena on tukea asiakkaan itsenäistä tai tuettua asumista. Päivätoiminta tarjoaa kävijöilleen turvallisen yhteisön, jossa on mielekästä tekemistä ja mahdollisuus sosiaaliseen kanssakäymiseen. Toiminta koostuu erilaisista ryhmistä, joissa on oma sisältö ja kävijämäärä. Toiminta on päihteetöntä.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Mielenterveyskuntoutuja on oikeutettu saamaan tarvittaessa tukea itsenäiseen asumiseen. Palveluja tarjotaan ensisijaisesti kuntoutujan omaan kotiin. Sosiaaliohjaaja, asumisneuvoja tai muu tukihenkilö auttaa asunnon hankinnassa, kotiutumisessa ja arkiaskareiden järjestämisessä. Tuki voi olla lyhyt- tai pitkäaikaista. Tarkoitus on edistää asukkaan kuntoutumista, omatoimisuutta ja toimintakykyä.

Palveluasumista järjestetään mielenterveyskuntoutujalle, joka tarvitsee sekä soveltuvan asunnon että hoitoa ja huolenpitoa. Tehostetussa palveluasumisessa hoitoa ja huolenpitoa on saatavilla ympärivuorokautisesti.

Mielenterveyskuntoutujaa voidaan tukea myös siten, että hän asuu jonkin aikaa laitoksessa. Pitkäaikainen hoito ja huolenpito laitoksessa on mahdollista, jos se on kuntoutujan terveyden tai turvallisuuden kannalta välttämätöntä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKuntayhtymä Kaksineuvoinen
Palvelusta vastaaKuntayhtymä Kaksineuvoinen
Alue Evijärvi, Kauhava
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kuntayhtymä Kaksineuvoinen
Päivitetty: 3.1.2022