suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Seinäjoen kaupunki

Mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut

  • Palvelu
  • Seinäjoki
  • Julkinen palvelu

Alue

Seinäjoki
Palvelun kieli: suomi

Mielenterveyspalveluja voi hakea täysi-ikäinen henkilö, joka tarvitsee diagnosoidun mielenterveyden häiriön vuoksi tukea arjen hallintaan itsenäisen asumisen sujumiseksi, saadakseen sosiaalisia kontakteja ja toimintaa elämäänsä tai tarvitessaan asumispalveluja sairauden aiheuttamien haasteiden takia.


Toimi näin

Palveluita haetaan hakemuksella mielenterveyskuntoutuksen työntekijöiltä


Kenelle ja millä ehdoin

Asiakkaalla tulee olla kontakti hoitavaan tahoon, esim. perusterveydenhuolto, mielenterveyskeskus, sairaala, yksityinen lääkäri/terapeutti.

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Mielenterveyskuntoutuja on oikeutettu saamaan tarvittaessa tukea itsenäiseen asumiseen. Palveluja tarjotaan ensisijaisesti kuntoutujan omaan kotiin. Sosiaaliohjaaja, asumisneuvoja tai muu tukihenkilö auttaa asunnon hankinnassa, kotiutumisessa ja arkiaskareiden järjestämisessä. Tuki voi olla lyhyt- tai pitkäaikaista. Tarkoitus on edistää asukkaan kuntoutumista, omatoimisuutta ja toimintakykyä.

Palveluasumista järjestetään mielenterveyskuntoutujalle, joka tarvitsee sekä soveltuvan asunnon että hoitoa ja huolenpitoa. Tehostetussa palveluasumisessa hoitoa ja huolenpitoa on saatavilla ympärivuorokautisesti.

Mielenterveyskuntoutujaa voidaan tukea myös siten, että hän asuu jonkin aikaa laitoksessa. Pitkäaikainen hoito ja huolenpito laitoksessa on mahdollista, jos se on kuntoutujan terveyden tai turvallisuuden kannalta välttämätöntä.


Palvelun toteuttaa: Eri palveluntarjoajat (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)