suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Nokian kaupunki

Mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut

  • Palvelu
  • Nokia
  • Julkinen palvelu

Hoitosuhteessa yhdessä työntekijäsi ja läheisten kanssa arvioit tarvetta itsenäisen asumisen tukemiseen. Kotiin annettavat palvelut ovat tarvittaessa käytettävissäsi. Palveluasumisen ja laitoshoidon tarvetta tuot esille hoitosuhteessa. Palveluasumisen arvionti tehdään sitä varten olevassa työryhmässä.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu 18 vuotta täyttäneille nokialaisille.

Palvelu on maksullinen.

Kotikäynnit ovat maksuttomia, palveluasumisessa peritään mm. vuokranmaksu sekä ateriamaksut.

Tausta ja lainsäädäntö

Mielenterveyskuntoutuja on oikeutettu saamaan tarvittaessa tukea itsenäiseen asumiseen. Palveluja tarjotaan ensisijaisesti kuntoutujan omaan kotiin. Sosiaaliohjaaja, asumisneuvoja tai muu tukihenkilö auttaa asunnon hankinnassa, kotiutumisessa ja arkiaskareiden järjestämisessä. Tuki voi olla lyhyt- tai pitkäaikaista. Tarkoitus on edistää asukkaan kuntoutumista, omatoimisuutta ja toimintakykyä.

Palveluasumista järjestetään mielenterveyskuntoutujalle, joka tarvitsee sekä soveltuvan asunnon että hoitoa ja huolenpitoa. Tehostetussa palveluasumisessa hoitoa ja huolenpitoa on saatavilla ympärivuorokautisesti.

Mielenterveyskuntoutujaa voidaan tukea myös siten, että hän asuu jonkin aikaa laitoksessa. Pitkäaikainen hoito ja huolenpito laitoksessa on mahdollista, jos se on kuntoutujan terveyden tai turvallisuuden kannalta välttämätöntä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaNokian kaupunki, Nokian kaupunki
Palvelusta vastaaNokian kaupunki
Alue Nokia
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Nokian kaupunki
Päivitetty: 15.1.2020