suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Närpiön kaupunki

Mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut

  • Palvelu
  • Närpiö
  • Julkinen palvelu

Mielenterveyskuntoutujilla on oikeus itsenäisen asumisen tukeen tarvittaessa. Kunta tarjoaa ensisijaisesti palveluita kuntoutujan omassa kodissa. Sosiaalityöntekijä, asumisneuvoja tai muu tukihenkilö auttaa hankkimaan asunnon, kotiutumaan ja järjestämään arjen askareet. Tuki voi olla lyhytaikaista ja pitkäaikaista. Tarkoitus on edistää asiakkaan kuntoutumista, itsenäisyyttä ja toimintakykyä.

Palveluasumista järjestetään mielenterveyskuntoutujille, jotka tarvitsevat sopivan asunnon sekä hoitoa ja hoivaa. Tehostetussa palveluasumisessa hoitoa ja hoivaa on saatavilla ympäri vuorokauden. Mielenterveyskuntoutujaa voidaan tukea myös laitosasumisella. Kuntoutujan on mahdollista saada pitkäaikaista laitoshoitoa ja –hoivaa, mikäli se on tarpeen hänen terveytensä ja hyvinvointinsa kannalta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Mielenterveyskuntoutuja on oikeutettu saamaan tarvittaessa tukea itsenäiseen asumiseen. Palveluja tarjotaan ensisijaisesti kuntoutujan omaan kotiin. Sosiaaliohjaaja, asumisneuvoja tai muu tukihenkilö auttaa asunnon hankinnassa, kotiutumisessa ja arkiaskareiden järjestämisessä. Tuki voi olla lyhyt- tai pitkäaikaista. Tarkoitus on edistää asukkaan kuntoutumista, omatoimisuutta ja toimintakykyä.

Palveluasumista järjestetään mielenterveyskuntoutujalle, joka tarvitsee sekä soveltuvan asunnon että hoitoa ja huolenpitoa. Tehostetussa palveluasumisessa hoitoa ja huolenpitoa on saatavilla ympärivuorokautisesti.

Mielenterveyskuntoutujaa voidaan tukea myös siten, että hän asuu jonkin aikaa laitoksessa. Pitkäaikainen hoito ja huolenpito laitoksessa on mahdollista, jos se on kuntoutujan terveyden tai turvallisuuden kannalta välttämätöntä.

Perustiedot

Palvelusta vastaaNärpiön kaupunki
Palvelun toteuttaaNärpiön kaupunki
Alue Närpiö
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Närpiön kaupunki
Päivitetty: 16.12.2019