suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kuopion kaupunki

Mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut

  • Palvelu
  • Kuopio
  • Julkinen palvelu

Palvelun kohderyhmänä on yli 18-vuotiaat päihde- ja mielenterveysongelmien tai muiden syiden vuoksi erityisen tuen tarpeessa olevat ja asumisessaan tukea tarvitsevat henkilöt. Asuminen voi tapahtua omistus-, vuokra-, tukiasunnossa tai palvelukodissa. Asumispalveluiden myöntämiseksi psyykkisen tai sosiaalisen toimintakyvyn vajeen aiheuttaman erityisen tuen tarpeen tulee olla osoitettavissa eikä Erityisasumispalveluista voi saada pelkkää asuntoa.

Toimi näin

Soita maanantaista perjantaihin klo 12 - 13 puh. 044 718 7380 tai laita sähköpostia erityisasumispalvelut(at)kuopio.fi.

Henkilökohtainen asiointi ainoastaan ajanvarauksella.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Mielenterveyskuntoutuja on oikeutettu saamaan tarvittaessa tukea itsenäiseen asumiseen. Palveluja tarjotaan ensisijaisesti kuntoutujan omaan kotiin. Sosiaaliohjaaja, asumisneuvoja tai muu tukihenkilö auttaa asunnon hankinnassa, kotiutumisessa ja arkiaskareiden järjestämisessä. Tuki voi olla lyhyt- tai pitkäaikaista. Tarkoitus on edistää asukkaan kuntoutumista, omatoimisuutta ja toimintakykyä.

Palveluasumista järjestetään mielenterveyskuntoutujalle, joka tarvitsee sekä soveltuvan asunnon että hoitoa ja huolenpitoa. Tehostetussa palveluasumisessa hoitoa ja huolenpitoa on saatavilla ympärivuorokautisesti.

Mielenterveyskuntoutujaa voidaan tukea myös siten, että hän asuu jonkin aikaa laitoksessa. Pitkäaikainen hoito ja huolenpito laitoksessa on mahdollista, jos se on kuntoutujan terveyden tai turvallisuuden kannalta välttämätöntä.

Perustiedot

Palvelusta vastaaKuopion kaupunki
Alue Kuopio
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kuopion kaupunki
Päivitetty: 5.1.2022