suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Soite

Mielenterveyskuntoutujien sosiaalipalvelut

  • Palvelu
  • 8 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Mielenterveyskuntoutujille järjestetään sosiaalisen kuntoutuksen palveluita sekä asumispalveluita. Palveluihin haetaan hakulomakkeella, joka sisältää kuntoutujan oman ja mahdollisen hoitavan tiimin arvion avun tarpeesta ja kuvauksen tämän hetkisistä palveluista.

Toimi näin

Kun mielenterveysasiakkaan hoito ei ole riittävä vaan asiakas tarvitsee sosiaalista kuntoutusta tai sosiaalihuoltolain mukaista asumispalvelua, voi palveluita hakea mielenterveyskuntoutujien sosiaalipalveluista (mieku-tiimistä). Asumispalvelun tai sosiaalisen kuntoutuksen tarpeessa oleva asiakas hakeutuu palveluihin mahdollisen hoidosta vastaavan tahon kautta.

Tausta ja lainsäädäntö

Sosiaalinen kuntoutus on tehostettua tukea, jolla vahvistetaan apua tarvitsevien henkilöiden sosiaalista toimintakykyä, torjutaan heidän syrjäytymistään ja edistetään heidän osallisuuttaan.

Kuntoutuksessa selvitetään henkilön tuen tarve ja etsitään hänelle sopivat palvelut. Tukea voi saada esimerkiksi arkipäivän toiminnoista suoriutumiseen ja elämänhallintaan sekä vuorovaikutussuhteisiin. Nuorten sosiaalisella kuntoutuksella tuetaan nuorten sijoittumista työ-, työkokeilu-, opiskelu-, työpaja- tai kuntoutuspaikkaan sekä tuetaan nuorta, jotta tämä ei keskeyttäisi opintojaan tai työskentelyään.

Sosiaalista kuntoutusta voidaan tarjota monella tavalla. Myös järjestöt ovat aktiivisia sosiaalisen kuntoutuksen järjestäjiä.

Palvelun toteuttaa

Soite

Palvelusta vastaa

Soite
Tekstistä vastaa: Soite
Päivitetty: 16.2.2024