suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kempeleen kunta

Mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut

  • Palvelu
  • Kempele
  • Julkinen palvelu

Voit saada asumispalveluita kun tarvitset tukea ja ohjausta asumisen järjestämiseen, arjen eri toimintoihin, elämisen perustaitoihin. Palveluita saadaksesi sinulla on mahdollisuus asua toimintakykysi mukaan joko omassa asunnossa tai palvelukodissa.

Mielenterveyskuntoutujien asumisen ohjauspalveluiden piiriin ja asumisyksiköihin voit hakeutua aikuissosiaalityöntekijän kautta.

Toimi näin

Ota yhteyttä aikuissosiaalityöntekijään.

Kenelle ja millä ehdoin

Voit saada asumiskuntoutusta kun toimintakykysi on alentunut niin, että tarvitset tukea ja ohjausta henkilökunnalta.

Tausta ja lainsäädäntö

Mielenterveyskuntoutujalla on oikeus saada tarvittaessa tukea itsenäiseen asumiseen. Kuntoutuja saa palveluja ensisijaisesti omaan kotiinsa. Sosiaaliohjaaja, asumisneuvoja tai muu tukihenkilö auttaa asunnon hankinnassa, kotiutumisessa ja arkiaskareiden järjestämisessä. Tuki voi olla lyhyt- tai pitkäaikaista. Tarkoitus on edistää asukkaan kuntoutumista, omatoimisuutta ja toimintakykyä.

Palveluasumista saa mielenterveyskuntoutuja, joka tarvitsee sekä soveltuvan asunnon että hoitoa ja huolenpitoa. Tehostetussa palveluasumisessa hoitoa ja huolenpitoa on saatavilla ympärivuorokautisesti.

Mielenterveyskuntoutujaa voidaan tukea myös siten, että hän asuu jonkin aikaa laitoksessa. Pitkäaikainen hoito ja huolenpito laitoksessa on mahdollista, jos se on kuntoutujan terveyden tai turvallisuuden kannalta välttämätöntä.

Palvelusta vastaa

Kempeleen kunta
Tekstistä vastaa: Kempeleen kunta
Päivitetty: 25.10.2022