suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Haapaveden kaupunki
Alue: Haapavesi
Palvelun kieli: suomi

Mielenterveyskuntoutuja on oikeutettu saamaan tarvittaessa tukea itsenäiseen asumiseen. Kunta tarjoaa palveluja erityisesti kuntoutujan omaan kotiin.

Sosiaalityöntekijä/-ohjaaja tai muu tukihenkilö auttaa asunnon hankinnassa, kotiutumisessa ja arkiaskareiden järjestämisessä.

Tuki voi olla lyhyt- tai pitkäaikaista. Asumispalvelujen tarkoituksena on edesauttaa toimintakyvyn säilyttämisessä ja auttaa asiakkaan kuntoutumisessa.


Toimi näin

Ole yhteydessä sosiaalitoimeen.


Kenelle ja millä ehdoin

Palveluasuminen on tarkoitettu mielenterveyskuntoutujalle, joka tarvitsee sekä soveltuvan asunnon, että hoitoa ja huolenpitoa.


Tausta ja lainsäädäntö

Mielenterveyskuntoutuja on oikeutettu saamaan tarvittaessa tukea itsenäiseen asumiseen. Palveluja tarjotaan ensisijaisesti kuntoutujan omaan kotiin. Sosiaaliohjaaja, asumisneuvoja tai muu tukihenkilö auttaa asunnon hankinnassa, kotiutumisessa ja arkiaskareiden järjestämisessä. Tuki voi olla lyhyt- tai pitkäaikaista. Tarkoitus on edistää asukkaan kuntoutumista, omatoimisuutta ja toimintakykyä.

Palveluasumista järjestetään mielenterveyskuntoutujalle, joka tarvitsee sekä soveltuvan asunnon että hoitoa ja huolenpitoa. Tehostetussa palveluasumisessa hoitoa ja huolenpitoa on saatavilla ympärivuorokautisesti.

Mielenterveyskuntoutujaa voidaan tukea myös siten, että hän asuu jonkin aikaa laitoksessa. Pitkäaikainen hoito ja huolenpito laitoksessa on mahdollista, jos se on kuntoutujan terveyden tai turvallisuuden kannalta välttämätöntä.


Palvelun toteuttaa: 
Haapaveden kaupunki