suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Auran kunta

Mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut

  • Palvelu
  • Aura
  • Julkinen palvelu

Mielenterveyskuntoutuja on oikeutettu saamaan tarvittaessa tukea itsenäiseen asumiseen. Kunta tarjoaa palveluja erityisesti kuntoutujan omaan kotiin.

Mielenterveyskuntoutujalle myönnetään palveluja ensisijaisesti kuntoutujan omaan kotiin. Kotona asumista voidaan tukea kotihoidon palveluilla. Sosiaalitoimiston sosiaaliohjaaja kartoittaa palvelun tarpeen ja tarvittaessa kunta hankkii mielenterveyskuntotujille palveluja myös hankkimalla niitä yksityisiltä toimijoilta. Palveluasumista kunta hankkii yksityisiltä palveluntuottajilta. Sosiaalitoimiston sosiaaliohjaaja tekee yhdessä asiakkaan ja hänen omaisensa kanssa asiakassuunnitelman, johon myönnettävät palvelut perustuvat.

Toimi näin

Sosiaalitoimiston sosiaaliohjaaja kartoittaa palvelun tarpeen ja tarvittaessa kunta hankkii mielenterveyskuntotujille palveluja myös hankkimalla niitä yksityisiltä toimijoilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Sosiaalitoimiston sosiaaliohjaaja kartoittaa palvelun tarpeen ja tarvittaessa kunta hankkii mielenterveyskuntotujille palveluja myös hankkimalla niitä yksityisiltä toimijoilta.

Palvelu on maksullinen.

Kotihoidon palveluista peritään maksua. Palveluasumisessa peritään vuokra, ateriamaksu ja tuloihin perustuva hoitomaksu.

Tausta ja lainsäädäntö

Mielenterveyskuntoutuja on oikeutettu saamaan tarvittaessa tukea itsenäiseen asumiseen. Palveluja tarjotaan ensisijaisesti kuntoutujan omaan kotiin. Sosiaaliohjaaja, asumisneuvoja tai muu tukihenkilö auttaa asunnon hankinnassa, kotiutumisessa ja arkiaskareiden järjestämisessä. Tuki voi olla lyhyt- tai pitkäaikaista. Tarkoitus on edistää asukkaan kuntoutumista, omatoimisuutta ja toimintakykyä.

Palveluasumista järjestetään mielenterveyskuntoutujalle, joka tarvitsee sekä soveltuvan asunnon että hoitoa ja huolenpitoa. Tehostetussa palveluasumisessa hoitoa ja huolenpitoa on saatavilla ympärivuorokautisesti.

Mielenterveyskuntoutujaa voidaan tukea myös siten, että hän asuu jonkin aikaa laitoksessa. Pitkäaikainen hoito ja huolenpito laitoksessa on mahdollista, jos se on kuntoutujan terveyden tai turvallisuuden kannalta välttämätöntä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaAuran kunta, sosiaalitoimi, Auran kunta
Muut vastuuorganisaatiotAuran kunta, sosiaalitoimi
Palvelusta vastaaAuran kunta
Alue Aura
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Auran kunta
Päivitetty: 23.9.2020