suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Mielenterveys- ja päihteet

  • Palvelu
  • 9 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Tarjoamme apua mielenterveyden ja päihteiden käytön ongelmiin. Palvelumme ovat matalan kynnyksen palveluja, joissa huomioidaan perhe- ja läheisverkosto.

Palvelutoimintaamme ovat:

  • 24/7 avoinna oleva mielenterveys- ja päihdepäivystys, johon voi tulla suoraan ilman lähetettä tai soittamalla.
  • Jokaisessa Etelä-Karjalan hyvinvointialueen kunnassa toimii mielenterveys- ja päihdevastaanotto.
  • Monip ...

Toimi näin

Päivystyksellisessä hoidon tarpeessa voi soittaa mielenterveys- ja päihdepalveluiden palvelunumeroon tai tarvittaessa voi tulla suoraan asioimaan mielenterveys- ja päihdepäivystykseen.

Kiireettömässä hoidontarpeessa voi varata ajan sairaanhoitajan vastaanotolle eAsioinnin kautta​ tai soittaa mielenterveys- ja päihdepalveluiden palvelunumeroon.

Kenelle ja millä ehdoin

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Palvelut on tarkoitettu yli 18-vuotiaille asiakkaille.

Tausta ja lainsäädäntö

Mielenterveyspalveluilla tarkoitetaan toimintaa, joka pyrkii estämään, lievittämään ja hoitamaan mielenterveyden häiriöitä ja niiden seurauksia. Mielenterveyspalveluihin kuuluvat myös ennalta ehkäisevä työ ja asukkaiden elinolosuhteiden kehittäminen mielenterveyttä tukeviksi.

Käytännössä mielenterveyspalvelut tarkoittavat mielenterveyshäiriöiden tutkimusta, hoitoa ja kuntoutusta. Palveluihin kuuluvat myös niitä tarvitsevan henkilön ohjaus, neuvonta ja psykososiaalinen tuki. Mielenterveyspalveluja tarjotaan sosiaalihuollossa, perusterveydenhuollossa. esimerkiksi sosiaali- ja terveyskeskuksissa, sekä psykiatrisessa erikoissairaanhoidossa avohoitona tai sairaalahoitona.

Palvelun toteuttaa

Etelä-Karjalan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Etelä-Karjalan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Etelä-Karjalan hyvinvointialue
Päivitetty: 22.5.2023