suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Euran kunta

Mielenterveys- ja päihdepoliklinikka

  • Palvelu
  • Eura
  • Julkinen palvelu

Euran mielenterveys- ja päihdepoliklinikalla työskentelee kaksi psykiatrista sairaanhoitajaa, kaksi päivää viikossa terveyskeskuslääkäri sekä yhden päivän kuukaudessa psykiatri. Vastaanotot toimivat ajanvarausperiaatteella. Kohderyhmä on pääsääntöisesti työikäinen väestö.

Mielenterveys- ja päihdepoliklinikalla hoidetaan vaikeissa elämäntilanteissa olevia asiakkaita sekä mielenterveys- ja päihdeasiakkaita. Mielenterveys- ja päihdepoliklinikalla sinulla on mahdollista sairaanhoitajan keskustelukäynneille, yhteistyö- ja verkostopalavereihin, terveyskeskuslääkärin ja psykiatrin käynneille, ajokorttiseurantoihin ja mahdollisiin lääkehoitoihin, esim. Antabushoitoon sekä opioidikorvaushoidon arviointiin ja hoitoon.

Mielenterveys- ja päihdepoliklinikan asiakkaana sinulla on mahdollisuus yhteistyötahojen palveluihin, joita ovat mm. sosiaalitoimi, perhehoito, lääkärien ja hoitajien vastaanotot ja neuvolat sekä Harjavallan sairaalan jälkeiseen jatkohoitoon.

Psykiatrin palvelut on käytettävissä psykiatristen sairaanhoitajien kautta.

Toimi näin

Varaa aikasi puhelimitse psykiatrisilta sairaanhoitajilta tai poliklinikan ajanvarauksesta.

Psykiatristen sairaanhoitajien vastaanotot sijaitsevat sote-keskuksessa, sisäänkäynti Käräjämäentie puoleisesta päätyovesta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu euralaisille.

Palvelu on maksuton.

Hoitajakäynnit ovat maksuttomia.

Psykiatrin ja terveyskeskuslääkärin käynneistä veloitetaan normaali käyntimaksu.

Tausta ja lainsäädäntö

Kunnan tulee huolehtia mielenterveyspalvelujen järjestämisestä. Psykiatrit, psykologit, psykiatriset sairaanhoitajat ja depressiohoitajat edistävät työllään psyykkistä hyvinvointia ja toimintakykyä. He myös tutkivat ja hoitavat mielisairauksia ja muita mielenterveyden häiriöitä.

Mielenterveyspalveluihin kuuluu myös ennalta ehkäisevä työ ja asukkaiden elinolosuhteiden kehittäminen mielenterveyttä tukeviksi.

Perustiedot

Palvelusta vastaaEuran kunta
Palvelun toteuttaaEuran kunta
Alue Eura
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Euran kunta
Päivitetty: 15.5.2019