suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kymsote

Mielenterveys- ja päihdepoliklinikat

  • Palvelu
  • 6 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Mielenterveys- ja päihdepoliklinikka tarjoaa sinulle moniammatillista, erikoissairaanhoitotasoista apua mielenterveys- ja päihdehäiriöihin. Palvelu on tarkoitettu yli 18-vuotiaille kymenlaaksolaisille. Mielenterveys- ja päihdepoliklinikoiden palveluihin kuuluvat psykiatrinen tutkimus, hoito ja kuntoutus. Hoito perustuu yksilölliseen, hoidon alkuvaiheessa tehtävään hoitosuunnitelmaan. Hoitosuunnitelmassa kanssasi sovitaan hoidon tavoitteista, hoitomuodoista ja hoitojakson pituudesta. Hoitojaksot ovat aina määräaikaisia lukuun ottamatta vaikeimpia psykoottistasoisia häiriöitä. Hoitomuotoina käytetään mm. perhe- ja verkostotyötä, yksilökeskusteluja, erilaisia ryhmämuotoisia hoitoja ja lääkehoitoa. 

Toimi näin

Lähetteen palveluun saat perusterveydenhuollosta, työterveyshuollosta tai yksityiseltä terveydenhuollon palvelujen tarjoajalta. Kiireellistä hoitoa edellyttävissä psyykkisissä sairauksissa, häiriöissä tai kriiseissä hakeudu päivystykseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Mielenterveys- ja päihdepoliklinikalle tarvitaan lääkärin lähete.

Palvelu on maksuton.

Lääkärintodistuksista ja -lausunnoista sekä käyttämättä jätetyistä vastaanottoajoista peritään Kymsoten voimassaolevan hinnaston mukaiset asiakasmaksut.

Perustiedot

Palvelusta vastaaKymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Palvelun toteuttaaKymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Alue Hamina, Kotka, Kouvola, Miehikkälä, Pyhtää, Virolahti
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kymsote
Päivitetty: 18.9.2019