suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tampereen kaupunki

Mielenterveys- ja päihdekuntoutujien tuettu asuminen

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Tuettu asuminen on asiakkaan omaan asuntoon järjestettyä suunnitelmallista, tiivistettyä jokaviikkoista tai lähes päivittäistä tukea. Tavoitteena on jatkaa asumista itsenäisesti. Vaikka tuen tarve päättyy, asuminen pääsääntöisesti jatkuu, toisin kuin tukiasumisessa.

Toimi näin

Hakeudu päihde- ja mielenterveysasiakkaiden asumispalveluihin hoitavan tahosi, esimerkiksi psykiatrian yksikön tai oman sosiaaliaseman kautta. Palvelutarpeen arvioinnin jälkeen arvioiva taho tekee palvelupyynnön päihde- ja mielenterveysasiakkaiden asiakasohjaukselle, josta järjestetään asiakkaan tarvitsema asumispalvelu.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Tuettu asuminen on asumismuoto, johon liittyy sosiaalipalveluita, kuten sosiaaliohjaajan tarjoamaa tukea. Tuettua asumista järjestetään henkilöille, jotka tarvitsevat tukea siirtyessään itsenäiseen asumiseen esimerkiksi vanhempien tai muiden huoltajien luota tai laitoksesta. Sitä voidaan tarjota myös esimerkiksi mielenterveyskuntoutujille, päihdeongelmaisille henkilöille ja lapsiperheille, jotka tarvitsevat tukea arkitoiminnoissa ja elämänhallinnassa.

Tuettua asumista voidaan järjestää asukkaan omassa kodissa, asuntoloissa tai kunnan vuokra-asunnoissa, mutta palvelua voidaan tarjota myös muunlaisiin asuntoihin. Tukiasuntoja tarjoavat julkiset ja yksityiset palveluntarjoajat.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTampereen kaupunki
Palvelusta vastaaTampereen kaupunki
Alue Orivesi, Tampere
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tampereen kaupunki
Päivitetty: 8.5.2020