suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tampereen kaupunki

Mielenterveys- ja päihdekuntoutujien tehostettu palveluasuminen

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Päihde- ja mielenterveyskuntoutujien tehostetussa palveluasumisyksikössä asukkaat saavat ympärivuorokautista apua ja hoivaa. Henkilöstöä on paikalla läpi vuorokauden (24 tuntia). Tavoitteena on yksilöllinen kuntoutuminen kevyempään asumispalveluun tai asukkaan elämänlaadun ja toimintakyvyn säilyttäminen.

Toimi näin

Hakeudu päihde- ja mielenterveysasiakkaiden asumispalveluihin hoitavan tahosi, esimerkiksi psykiatrian yksikön tai oman sosiaaliaseman kautta. Palvelutarpeen arvioinnin jälkeen arvioiva taho tekee palvelupyynnön päihde- ja mielenterveysasiakkaiden asiakasohjaukselle, josta järjestetään asiakkaan tarvitsema asumispalvelu.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Tehostettua palveluasumista järjestetään niille, joilla hoidon ja huolenpidon tarve on sairauden, ikääntymisen tai vamman takia ympärivuorokautista. Tehostettu palveluasuminen voi olla jatkuvaa tai lyhytaikaista. Siihen kuuluu hoidon, huolenpidon ja ohjauksen lisäksi asukkaan toimintakykyä ylläpitävä ja edistävä toiminta, ulkoilu ja liikunta, ateria- ja vaatehuolto, peseytymis- ja siivouspalvelut sekä muut tarvittavat palvelut ympärivuorokautisesti.

Asukkaat voivat kalustaa asuntonsa itse. He maksavat asumisesta tehostetun palveluasumisen maksut, vuokran sekä muut asumis-, ruoka- ja lääkekulut. Tehostettua palveluasumista tarjoavat julkiset ja yksityiset palveluntuottajat.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTampereen kaupunki
Palvelusta vastaaTampereen kaupunki
Alue Orivesi, Tampere
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tampereen kaupunki
Päivitetty: 8.5.2020