suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Liedon kunta

mielenterveys- ja päihdekuntoutujien päiväkeskuspalvelut

  • Palvelu
  • 3 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Erilaiset ryhmät tarjoavat toimintaa ja vertaistukea mielenterveys- ja päihdekuntoutujille. Osa on kunnan järjestämää toimintaa, osa yhdistysten.

Ryhmät tarjoavat mahdollisuuden aktiiviseen arkeen ja porukkaan kuulumiseen henkilöille, joilla ei ole niihin mahdollisuutta esimerkiksi mielenterveys- tai päihdeongelman vuoksi.

Helmessä voi osallistua ohjattuun toimintaan sekä yhteisen toiminnan suunnitteluun. Helmessä voi lukea päivän lehdet, käyttää tietokonetta tai osallistua ruokailuun sekä tavata hienoja ihmisiä.

Toimi näin

Lisätietoa Mielenterveys- ja päihdeyksikön palveluista saat kunnan sivuilta.

Tausta ja lainsäädäntö

Päiväkeskus eli toimintakeskus on matalan kynnyksen ja avoimuuden periaatteella toimiva paikka, jossa päihdeongelmainen tai kuntoutuja voi saada apua arjesta selviytymiseen ja tukea elämänhallintaan. Tarjolla on keskusteluseuraa, ryhmätoimintaa ja virkistystä, kuten retkiä ja harrastusmahdollisuuksia. Päiväkeskuksessa voi olla myös mahdollisuus käydä suihkussa ja pestä vaatteita.

Päiväkeskuksessa voi opetella päihteetöntä yhdessäoloa ja elämäntapaa. Päiväkeskus voi lisätä osallisuutta, edistää kuntoutumista ja auttaa kiinnittymään takaisin yhteiskuntaan.

Päiväkeskus voi olla päihteetön tai se voi sallia päihtyneenä olemisen. Päiväkeskuksella on kiinteät tilat ja säännölliset aukioloajat. Päiväkeskuksissa toimivat ammattilaiset ohjaavat tarvittaessa muiden sosiaalipalvelujen käyttöön.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLiedon kunta
Palvelusta vastaaLiedon kunta
Alue Koski Tl, Lieto, Marttila
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Liedon kunta
Päivitetty: 10.2.2021