suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Suomen metsäkeskus

Metsään-koulutukset uusille metsänomistajille

  • Palvelu
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

Metsäkeskus järjestää Metsään-koulutuksia uusille metsänomistajille. Koulutuksissa saat perustietoa metsänomistuksesta ja metsänhoidosta. Tarjolla on erilaisia koulutuksia:

  • Metsään-starttipäivä
  • Metsään-peruskurssi
  • Metsään-jatkokurssi
  • Metsään-verokurssi

Metsään-starttipäivässä saat perustietoa metsänomistajan oikeuksista ja velvollisuuksista, metsän ja metsäluonnon hoidosta sekä puukaupasta. Metsään-starttipäivä järjestetään tammi-helmikuussa sekä syyskuussa.

Metsään-peruskurssilla perehdyt metsänhoitoon metsän kehityksen eri vaiheissa. Lisäksi saat koulutuksesta tietoa luonnon monimuotoisuuden huomioinnista metsätaloudessa, metsäalan sanastosta ja mittayksiköistä sekä puukaupasta ja verotuksesta.

Oppimasi tiedon avulla sinun on helppo tehdä päätöksiä oman metsäsi hoidosta ja käytöstä. Koulutus sisältää viisi arki-iltaisin pidettävää luentoa. Metsään-peruskurssit käynnistyvät Metsään-starttipäivän jälkeen kevättalvella ja syksyisin.

Metsään-jatkokurssilla voit vielä syventää metsäosaamistasi. Metsään-jatkokurssi koostuu viidestä ajankohtaisesta luennosta. Luentojen teemat vaihtelevat.

Metsään-verokurssi on koulutus aloitteville metsäveroilmoituksen täyttäjille. Koulutuksessa tutustutaan esimerkkien kautta metsäverotuksen perusasioihin sekä käydään läpi metsänomistajan veroilmoitusten täyttäminen. Metsään-verokursseja järjestetään tammi-helmikuussa.

Koulutuksia järjestetään webinaareina ja luokkakoulutuksina.

Toimi näin

Katso tulevat koulutukset Metsäkeskuksen tapahtumakalenterista ja ilmoittaudu mukaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Metsään-koulutuksiin ovat tervetulleita uudet metsänomistajat, tulevat metsänomistajat sekä kaikki, jotka kaipaavat perustietoa metsänomistuksesta ja metsänhoidosta.

Palvelu on maksullinen.

Varmista hinta ilmoittautumisen yhteydessä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSuomen metsäkeskus
Palvelusta vastaaSuomen metsäkeskus
Alue Koko Suomi (ei Ahvenanmaa)
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Suomen metsäkeskus
Päivitetty: 11.2.2021