suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Aluehallintovirasto

Matka-avustukset kirjastoille

  • Palvelu
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

Kansainvälisen toiminnan tavoitteena on laajentaa kirjastohenkilöstön kansainvälisiä yhteyksiä ja verkostoitumista. Tarkoituksena on myös parantaa henkilöstön mahdollisuuksia osallistua kansainvälisiin kokouksiin ja koulutuksiin sekä ulkomailla että kotimaassa.

Yleisten kirjastojen henkilökunta voi hakea matka-avustusta aluehallintovirastoilta kirjastoalan kansainvälisiin ulkomailla ja kotimaassa järjestettäviin kokouksiin tai koulutuksiin. Tätä tarkoitusta varten opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää erillisen määrärahan aluehallintovirastojen käyttöön.

Hakuaikaa ei ole rajoitettu. Hakijana on aina kirjasto ja allekirjoittajana nimenkirjoitusoikeuden omaava henkilö. Matka-avustuksiin edellytetään myös kunnan omaa rahoitusta.

Kirjastot toimittavat tiliselvityksen ja vapaamuotoisen matkaraportin aluehallintovirastoon kuukauden kuluessa matkasta.

Toimi näin

Käytä hakulomaketta ”Hakemus matka-avustuksen saamiseksi kirjastoalan kansainväliseen kokoukseen tai koulutukseen”. Tee hakemus hakulomakkeeseen, tulosta ja allekirjoita se. Toimita lomake oman alueesi aluehallintoviraston kirjaamoon. Voit toimittaa hakemuksen joko sähköpostitse tai postitse. Jos toimitat hakemuksen sähköpostitse, skannaa allekirjoitettu hakemuslomake liitteeksi. Liitä hakemukseen liitteeksi kokouksen tai tilaisuuden ohjelma.

Toimita tiliselvitys ja vapaamuotoinen matkaraportti kuukauden kuluessa matkasta oman alueesi aluehallintoviraston kirjaamoon. Voit toimittaa tiliselvityksen joko sähköpostitse tai postitse. Sähköpostitse tehtäessä skannaa allekirjoitettu tiliselvityslomake omaksi tiedostokseen.

Käytä tiliselvityksessä lomaketta ”Tiliselvitys, yleisten kirjastojen kansainväliset kokoukset tai koulutukset”.

Kenelle ja millä ehdoin

Avustuksen hakijana on kunta tai kunnallinen kirjasto.

Matka-avustuksiin edellytetään myös kunnan omaa rahoitusta. Avustus voi kattaa enintään 80 prosenttia haetuista matkakustannuksista.

Myönnetty avustus on käytettävä ko. kokouksen tai koulutustilaisuuden ajankohtana.

Hakuaika on jatkuva. Kirjastot toimittavat tiliselvityksen ja vapaamuotoisen matkaraportin aluehallintovirastoon kuukauden kuluessa matkasta.

Aluehallintovirastot käsittelevät matka-avustushakemukset siinä aikataulussa, kun kirjastot hakevat matka-avustuksia. Aluehallintovirastot tekevät avustuspäätökset ennen ko. kokous- tai koulutustapahtumaa.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaAluehallintovirasto
Palvelusta vastaaAluehallintovirasto
Alue Koko Suomi (ei Ahvenanmaa)
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Aluehallintovirasto
Päivitetty: 19.9.2019