suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pälkäneen kunta

Maisematyölupa

  • Lupa tai muu velvoite
  • Pälkäne
  • Julkinen palvelu

Asema- ja ranta-asemakaava-alueilla tehtäville puunkaatotöille ja muille maisemaa muokkaaville toimenpiteille on yleensä haettava maisematyölupaa.

Toimi näin

Ennen toimenpiteisiin ryhtymistä kannattaa olla yhteydessä rakennusvalvontaan, jotta selviää onko kyseinen työ luvanvaraista vai ei.

Kenelle ja millä ehdoin

Vaikutuksiltaan vähäiseen työhön ei tarvita lupaa.

Jos elinkeinonharjoittaja on sijoittautunut johonkin toiseen Euroopan talousalueeseen kuuluvaan valtioon ja tarjoaa palveluitaan tilapäisesti Suomessa, on toiminnan luvan- tai ilmoituksenvaraisuus tai rekisteröintivelvollisuus selvitettävä erikseen vastuuviranomaiselta.


Voimassaoloaika

Lupapäätöksessä on maininta lupapäätöksen voimassaoloajasta.

Tausta ja lainsäädäntö

Maa-alueen omistajan tai haltijan on haettava maisematyölupa maisemaa muuttavaan maanrakennustyöhön, puiden kaatamiseen ja vastaaviin toimiin asemakaava-alueella. Yleiskaava-alueella maisematyölupa on haettava, jos yleiskaavassa niin määrätään.

Hakemuksen ratkaisee kunnan määräämä viranomainen. Maisematyölupaa ei tarvita sellaisiin yksittäisten puiden kaatoihin, jotka liittyvät tonttien hoitoon. Maisematyölupaa ei tarvita myöskään silloin, jos toimenpide liittyy myönnettyyn rakennus- tai toimenpidelupaan.

Perustiedot

Palvelusta vastaaPälkäneen kunta
Palvelun toteuttaaPälkäneen kunta
Alue Pälkäne
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pälkäneen kunta
Päivitetty: 23.5.2019