suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pedersören kunta

Maatalousyrittäjien lomituspalvelut

  • Palvelu
  • 11 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Pedersören paikallisyksikkö on ainoa lomituspalveluyksikkö Pohjanmaan ruotsinkielisellä rannikkoalueella. Yksikkö hoitaa maatalousyrittäjien lomituspalvelut alueella, joka käsittää Mustasaaren, Korsnäsin, Kruunupyyn, Luodon, Maalahden, Pedersören ja Vöyrin kunnat sekä Pietarsaaren, Uudenkaarlepyyn, Närpiön ja Vaasan kaupungit sekä lisäksi alueen, joka oli 31.12.2008 asti Kokkolan kaupunki.

Pedersören lomituspalvelu on ns. paikallinen yksikkö, joka hoitaa MELA:n (Maatalousyrittäjien Eläkelaitoksen) toimeksiantosopimuksella maatalousyrittäjien lomituspalvelun ja turkistuottajien lomituspalvelun.

Toimi näin

Hae lomituspalveluita järjestävästä paikallisyksiköstä oikeutta lomituspalveluihin kirjallisesti lomakkeella tai sähköisesti lomitusnetissä. Paikallisyksiköllä voi olla myös muita hakutapoja. Paikallisyksikkö määrää sekä vuosiloman hakemisen että lomituksen ajankohdan.

Hae samalla tavalla oikeutta lomituspalveluihin myös, jos järjestät lomituksen itse. Kun olet järjestänyt lomituksen, hae paikallisyksiköstä korvausta itse järjestämästäsi lomituksesta lomitusajankohtaa seuraavien kahden kalenterikuukauden loppuun mennessä.

Kenelle ja millä ehdoin

Oikeus lomituspalveluihin on kotieläintilallisilla, joilla on vähintään 6 kotieläinyksikköä. Toiminnan on oltava maatilatalouden tuloverolain mukaan verotettua. Maatalousyrittäjällä, joka käyttää lomituspalvelua, tulee olla lakisääteinen MYEL-vakuutus.

Vuosilomalomitus on maatalousyrittäjälle maksutonta. Muista lomituspalveluista tulee maksaa täysi tai alennettu maksu.

Tausta ja lainsäädäntö

Maatalousyrittäjän lomituspalveluita ovat vuosiloma, sijaisapu ja maksullinen lomitus. Tilan maatalousyrittäjät voivat yhdessä valita, käyttävätkö he paikallisyksikön lomituspalveluja vai järjestävätkö lomituspalvelunsa itse.

Jos maatalousyrittäjä on valinnut paikallisyksikön palvelut, kuntaan työsuhteessa oleva maatalouslomittaja tai kunnan hankkima ostopalvelulomittaja tekee maatalousyrittäjän välttämättömät päivittäiset kotieläintenhoitotyöt maatalousyrittäjän ollessa vuosilomalla tai esimerkiksi sairaana.

Jos maatalousyrittäjä on valinnut itse järjestettävät lomituspalvelut, hän voi ostaa vastaavan palvelun ennakkoperintärekisteriin merkityltä palvelun tuottajalta. Paikallisyksikkö maksaa hakemuksesta korvauksen palvelun tuottajalle.

Maatalousyrittäjien lomituspalvelulaki

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPedersören kunta
Palvelusta vastaaPedersören kunta
Alue Korsnäs, Kruunupyy, Luoto, Maalahti, Mustasaari, Närpiö, Pedersören kunta, Pietarsaari, Uusikaarlepyy, Vaasa, Vöyri
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Pedersören kunta
Päivitetty: 26.6.2020