suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio ELY-keskus

Maantielle jätetyn ajoneuvon siirtäminen

  • Palvelu
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

Lapin ELY-keskus vastaa valtakunnallisesti maanteille jätettyjen ajoneuvojen omistajatietojen selvittämisestä sekä siirto- ja korvauspäätöksistä.

ELY-keskus voi siirrättää ajoneuvon maantieltä, jos

  • ajoneuvoa ei ole siirretty pois onnettomuuspaikalta kahden vuorokauden kuluessa liikenneonnettomuudesta
  • ajoneuvo on pysäköity tielle säännösten vastaisesti
  • pysäköidystä ajoneuvosta aiheutuu ha ...

Toimi näin

Voit ilmoittaa maantielle hylätystä ajoneuvosta Tienkäyttäjän linjalle. Kerro ilmoituksen yhteydessä ajoneuvon sijainti (kunta, osoite, tienumero tai nimi) ja rekisteritunnus tai ajoneuvon tunnusmerkit.

Ajoneuvo on noudettavissa varastolta 30 päivän kuluessa siirtopäätöksen tiedoksisaannista.

Ajoneuvoa noudettaessa on osoitettava kuitti maksetusta siirtomaksusta sekä henkilöllisyystodistus.

Jos omistaja ei nouda varastoon siirrettyä ajoneuvoa 30 päivän kuluessa siirtopäätöksen tiedoksisaannista, ajoneuvo siirtyy sen kunnan omistukseen, jonka alueelta ajoneuvo on siirretty.

Palvelun toteuttaa

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Muut vastuuorganisaatiot

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Kainuun elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pohjois-Karjalan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Satakunnan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Palvelusta vastaa

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Tekstistä vastaa: ELY-keskus
Päivitetty: 2.1.2023