suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Varsinais-Suomen liitto - Egentliga Finlands förbund

Maakuntakaavoitukseen vaikuttaminen

  • Palvelu
  • 27 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Varsinais-Suomessa maakuntakaavan laadinnasta vastaa Varsinais-Suomen liitto. Varsinais-Suomen kunnat ovat kuntayhtymän jäseniä. Liitossa on vireillä luonnonarvojen ja -varojen vaihemaakuntakaavan laatiminen. Vaihemaakuntakaavassa käsitellään kierto- ja biotalouden näkökulmasta keskeisten luonnonvarojen käyttö ja potentiaalit yhteen sovittaen ne maakunnallisesti arvokkaiden luontoalueiden ja virkistysmahdollisuuksien turvaamiseen.

Toimi näin

Jos haluat osallistua maakuntakaavoitukseen, saat ohjeet maakunnan liitolta.

Palautetta voi antaa maakuntakaavoitusprosessin eri vaiheista, joita ovat

1. osallistumis- ja arviointisuunnitelma

2. maakuntakaavaluonnos

3. maakuntakaavaehdotus (lausunnot ja muistutukset).

Prosessin taustalla tehdään lisäksi useita selvityksiä, joista Varsinais-Suomen liitto kerää tarpeen mukaan palautetta. Palautteenantokanavat avataan aina, kun palautteen antaminen on ajankohtaista. Lisätietoa saat Varsinais-Suomen liiton nettisivuilta sekä somekanavista. Maakuntakaavaan liittyvissä asioissa voi asioida myös Varsinais-Suomen liiton toimistossa.

Kenelle ja millä ehdoin

Varsinais-Suomen maakuntakaavoitukseen voivat antaa palautetta Varsinais-Suomessa asuvat sekä kaikki muut, joiden oloihin tai etuihin maakuntakaavoitus vaikuttaa.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Kaikilla, joiden oloihin tai etuihin maakuntakaavoitus vaikuttaa, on oikeus osallistua maakunnan kaavoitusprosessiin.

Maakuntakaava on yleispiirteinen suunnitelma kaavassa mukana olevien kuntien alueiden käytöstä. Siinä esitetään alueiden käytön ja yhdyskuntarakenteen periaatteet ja osoitetaan alueita, joiden kehittäminen katsotaan eri syistä tarpeelliseksi.

Maakuntakaavan laatimisesta ja muusta maakunnan suunnittelusta huolehtii kuntayhtymä eli maakunnan liitto, jossa alueen kuntien on oltava jäseninä. Maakuntakaava voidaan laatia myös vaiheittain tai osa-alueittain.

Perustiedot

Palvelusta vastaaVarsinais-Suomen liitto - Egentliga Finlands förbund
Palvelun toteuttaaVarsinais-Suomen liitto - Egentliga Finlands förbund
Alue Aura, Kaarina, Kemiönsaari, Koski Tl, Kustavi, Laitila, Lieto, Loimaa, Marttila, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Oripää, Paimio, Parainen, Pöytyä, Pyhäranta, Raisio, Rusko, Salo, Sauvo, Somero, Taivassalo, Turku, Uusikaupunki, Vehmaa
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Varsinais-Suomen liitto - Egentliga Finlands förbund
Päivitetty: 12.11.2019