suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tampereen kaupunki

Maahanmuuttajien terveystarkastukset

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu
Alue Orivesi, Tampere
Palvelun kieli suomi

Pakolaisten ensivaiheen terveydenhoitajan vastaanotolla tehdään terveystarkastuksia. Vastaanotolla saat myös hoitoa akuuteissa terveysongelmissa.

Terveydenhoitaja selvittää, onko sinulla tarvetta käydä lääkärin vastaanotolla tai suuhygienistillä. Lääkärin vastaanotolle ja suuhygienistille sinulle varataan aika.

Maahantulotarkastuksessa otetaan huomioon muun muassa oleskelualueet ennen muuttoa, mahdollinen altistuminen eri taudeille, aikaisemmat sairaudet, nykylääkitys ja rokotushistoria. Maahantulotarkastukseen sisältyy laboratorio- ja röntgentutkimuksia.


Toimi näin

Terveydenhoitajan aamuvastaanotto ilman ajanvarausta on avoinna arkisin kello 8.00–9.00. Muina aikoina sinun tulisi varata aika terveydenhoitajalle puhelimitse. Yhteystiedot löydät Tampereen kaupungin verkkosivuilta.


Kenelle ja millä ehdoin

Asiakkaat ovat kiintiöpakolaisia (UNCHR) ja perheenyhdistämisen kautta tulleita.

Oleskeluluvan saaneet turvapaikanhakijat siirtyvät suoraan käyttämään alueellisia terveyspalveluja.

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Kiireellistä sairaanhoitoa tarvitsevalla henkilöllä on oikeus hoitoon riippumatta siitä, minkä maan kansalainen hän on. Oikeus muihin terveydenhuoltopalveluihin määräytyy sen mukaan, millainen oleskelulupa ulkomailta tulleella on.

Turvapaikanhakijoiden terveyspalveluita järjestävät vastaanottokeskukset yhteistyössä eri palveluntuottajien kanssa. Oleskeluluvan saaneella, jolla on Suomessa vakituinen asuinkunta, on oikeus sosiaali- ja terveyspalveluihin, vaikka hän ei olisi Suomen kansalainen.

Maahanmuuttajille järjestetään terveydenhuoltopalveluita, joissa kotoutumiseen ja maahanmuuttajien erityiskysymyksiin perehtyneet asiantuntijat tekevät moniammatillista yhteistyötä. Näihin palveluihin hakeudutaan terveyskeskuksen kautta. Maahanmuuttajilla on oikeus saada tulkkausapua vastaanotolla.


Palvelun toteuttaa: 
Tampereen kaupunki
Pihlajalinna Koskiklinikka (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)