suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä (Eksote)

Maahanmuuttajien terveydenhuoltopalvelut

  • Palvelu
  • 9 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Oleskeluvan saaneille terveystarkastukset tekee maahanmuuttajille nimetty terveydenhoitaja (Armilan ja Honkaharjun terveysasemalla.) Lähetteen terveystarkastukseen voi tehdä Eksoten maahanmuuttopalvelujen henkilökunta, TE-toimisto tai muu terveydenhuollon henkilöstö. Terveystarkastuksella pyritään selvittämään terveystilanne, ja ohjataan tarvittaviin tutkimuksiin ja hoitoon.

Toimi näin

Kun olet saanut oleskeluluvan, tietosi lähetetään suostumuksellasi terveysaseman vastuuhoitajalle, joka kutsuu sinut terveystarkastukseen. Jatkossa voit käyttää terveyspalveluita kuten muutkin kansalaiset. Tarvittaessa käytössä on tulkkipalvelut.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Hoitajan vastaanottokäynti maksuton. Lääkärin vastannottokäynti maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Kiireellistä sairaanhoitoa tarvitsevalla henkilöllä on oikeus hoitoon riippumatta siitä, minkä maan kansalainen hän on. Oikeus muihin terveydenhuoltopalveluihin määräytyy sen mukaan, millainen oleskelulupa ulkomailta tulleella on.

Turvapaikanhakijoiden terveyspalveluita järjestävät vastaanottokeskukset yhteistyössä eri palveluntuottajien kanssa. Oleskeluluvan saaneella, jolla on Suomessa vakituinen asuinkunta, on oikeus sosiaali- ja terveyspalveluihin, vaikka hän ei olisi Suomen kansalainen.

Maahanmuuttajille järjestetään terveydenhuoltopalveluita, joissa kotoutumiseen ja maahanmuuttajien erityiskysymyksiin perehtyneet asiantuntijat tekevät moniammatillista yhteistyötä. Näihin palveluihin hakeudutaan terveyskeskuksen kautta. Maahanmuuttajilla on oikeus saada tulkkausapua vastaanotolla.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaEtelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä (Eksote)
Palvelusta vastaaEtelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä (Eksote)
Alue Imatra, Lappeenranta, Lemi, Luumäki, Parikkala, Rautjärvi, Ruokolahti, Savitaipale, Taipalsaari
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä (Eksote)
Päivitetty: 22.1.2020