suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vantaan kaupunki

Maahanmuuttajien palveluohjaus

  • Palvelu
  • Vantaa
  • Julkinen palvelu

Palvelun tarkoitus on auttaa kotoutumisen suunnittelussa. Palvelusta saa tietoa kunnan palveluista ja etuuksien hakemisesta Kelalta ja sosiaaliohjaajilta, tehdään terveystarkastus, ohjataa jatkohoitoon, jos sinulla on fyysisiä tai psyykkisiä sotatraumoja tai kidutuskokemuksia.

Palvelu opastaa myös pitkään Vantaalla asuneita maahanmuuttajia ja tekee yhteistyötä eri järjestöjen kanssa. Kanssasi työskentelee eri alojen ammattilaisia ja etnisten ryhmien edustajista.

Kenelle ja millä ehdoin

Työskentelemme pakolaisten, ihmiskaupan uhrien, pitkäaikaissairaiden, vammaisten, raskaana olevien ja ikäihmisten kanssa. Asiakkaitamme ovat myös ilman huoltajaa maahan tulleet alaikäiset ja 18-20 -vuotiaat nuoret.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Maahanmuuttajille tarjotaan ohjausta ja neuvontaa kotoutumiseen, terveys- ja sosiaalipalveluihin, asumiseen, opiskeluun ja työhön liittyvissä kysymyksissä. Neuvojat kertovat, mitä palveluita on tarjolla, miten niihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He opastavat maahanmuuttajia kaikkien palveluita tuottavien tahojen pariin.

Maahanmuuttajat voivat saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Neuvojat eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVantaan kaupunki
Palvelusta vastaaVantaan kaupunki
Alue Vantaa
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Vantaan kaupunki
Päivitetty: 6.12.2021