suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Salon kaupunki

Maahanmuuttajien palveluohjaus

  • Palvelu
  • Salo
  • Julkinen palvelu

Salossa maahanmuuttajille on tarjolla ohjausta ja neuvontaa kotoutumiseen, työllistymiseen ja koulutukseen liittyvissä asoissa. Maahanmuuttajat saavat ensisijaisesti tietoa ja ohjausta sosiaalityön palveluiden maahanmuuttajayksiköstä. Salon TE-toimistossa työskentelee yksi maahanmuuttajien ohjaamiseen erikoistunut työvoimaneuvoja, joka neuvoo erityisesti työllistymiseen ja koulutukseen liittyvissä asioissa.

Maahanmuuttajalle voidaan laatia esimerkiksi alkukartoitus, jossa selvitetään osaamista ja elämäntilannetta ja niiden mukaista koulutustarvetta sekä tarvetta kotoutumissuunnitelmaan. Yksilölliseen kotoutumissuunnitelmaan sisältyy yleensä suomen kielen opiskelua ja tarvittessa myös muita palveluita.

Maahanmuuttajapalveluista annetaan tietoa ja neuvontaa maahanmuuttoon, kotoutumispalveluihin ja toimeentulotukiturvaan liittyvissä asioissa. Yksikkö tarjoaa maahanmuuttajille myös palveluohjausta arkisten asioiden hoitamiseen.

Toimi näin

Maahanmuuttajapalveluiden päivystävä infopiste toimii virka-aikana ilman ajanvarausta sosiaalityön palveluiden tiloissa (Tehdaskatu 2, 24100 Salo) ma - pe klo 9.00 - 11.00 ja klo 12.00 jälkeen ajanvarauksella. Aika asiakastapaamisiin varataan maahanmuuttajapalveluiden päivystävästä infopisteestä sekä sosiaalityöntekijän ja sosiaaliohjaajan lähettämillä kutsukirjeillä.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Maahanmuuttajille tarjotaan ohjausta ja neuvontaa kotoutumiseen, terveys- ja sosiaalipalveluihin, asumiseen, opiskeluun ja työhön liittyvissä kysymyksissä. Neuvojat kertovat, mitä palveluita on tarjolla, miten niihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He opastavat maahanmuuttajia kaikkien palveluita tuottavien tahojen pariin.

Maahanmuuttajat voivat saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Neuvojat eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSalon kaupunki
Palvelusta vastaaSalon kaupunki
Alue Salo
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Salon kaupunki
Päivitetty: 1.9.2020