suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Salon kaupunki

Maahanmuuttajien palveluohjaus

  • Palvelu
  • Salo
  • Julkinen palvelu

Maahanmuuttajana sinulle on tarjolla ohjausta ja neuvontaa kotoutumiseen, työllistymiseen ja koulutukseen liittyvissä asioissa.Tietoa ja ohjausta saat maahanmuuttajayksiköstä. Alkuun sinulle laaditaan alkukartoitus, jossa selvitetään osaamistasi sekä elämäntilannettasi. Yksilölliseen kotoutumissuunnitelmaasi sisältyy yleensä suomen kielen opiskelua sekä tarvittaessa muita palveluita.Salon TE-toimistossa sinua palvelee yksi maahanmuuttajien ohjaamiseen erikoistunut työvoimaneuvoja.

Toimi näin

Maahanmuuttajapalveluiden päivystävä infopiste toimii virka-aikana ilman ajanvarausta sosiaalityön palveluiden tiloissa (Tehdaskatu 2, 24100 Salo) ma - pe klo 9.00 - 11.00 ja klo 12.00 jälkeen ajanvarauksella. Aika asiakastapaamisiin varataan maahanmuuttajapalveluiden päivystävästä infopisteestä sekä sosiaalityöntekijän ja sosiaaliohjaajan lähettämillä kutsukirjeillä.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Maahanmuuttajille tarjotaan ohjausta ja neuvontaa kotoutumiseen, terveys- ja sosiaalipalveluihin, asumiseen, opiskeluun ja työhön liittyvissä kysymyksissä. Neuvojat kertovat, mitä palveluita on tarjolla, miten niihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He opastavat maahanmuuttajia kaikkien palveluita tuottavien tahojen pariin.

Maahanmuuttajat voivat saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Neuvojat eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSalon kaupunki
Palvelusta vastaaSalon kaupunki
Alue Salo
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Salon kaupunki
Päivitetty: 18.5.2020