suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pietarsaaren kaupunki

Maahanmuuttajien palveluohjaus

  • Palvelu
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Maksutonta neuvontaa ja ohjausta kaikille maahanmuuttajille.

Tietoa suomalaisesta yhteiskunnasta, sen viranomaispalveluista, sekä koulutukseen ja työllistymiseen liittyvistä asioista. Käytännön ohjausta yksilön ja perheen tarvitsemissa asioissa.

Ajanvarauksella mahdollisuus maksuttomaan alkukartoitukseen ja kotouttamissuunnitelmaan työvoiman ulkopuolelle kuuluville, sekä ohjausta ja neuvontaa o ...

Toimi näin

Lyhyet asioinnit ilman ajanvarausta neuvontapisteessä jossa myös mahdollista varata aika pidempää ohjausta vaativissa tilanteissa. Ajanvaraukset alkukartoituksiin, kotoutumissuunnitelman laatimiseen, oleskelulupahakemuksiin ja perheenyhdistämisiin liittyen neuvontapisteessä.

Tausta ja lainsäädäntö

Maahanmuuttajille tarjotaan ohjausta ja neuvontaa kotoutumiseen, terveys- ja sosiaalipalveluihin, asumiseen, opiskeluun ja työhön liittyvissä kysymyksissä. Neuvojat kertovat, mitä palveluita on tarjolla, miten niihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He opastavat maahanmuuttajia kaikkien palveluita tuottavien tahojen pariin.

Maahanmuuttajat voivat saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Neuvojat eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä.

Palvelun toteuttaa

Pietarsaaren kaupunki

Muut vastuuorganisaatiot

Luodon kunta, Pedersören kunta, Kruunupyyn kunta, Uudenkaarlepyyn kaupunki

Palvelusta vastaa

Pietarsaaren kaupunki
Tekstistä vastaa: Pietarsaaren kaupunki
Päivitetty: 17.2.2023