suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pielaveden kunta

Maahanmuuttajien palveluohjaus

  • Palvelu
  • Pielavesi
  • Julkinen palvelu

Pielaveden kunta järjestää maahanmuuttajille ohjaus- ja neuvontapalveluja Iisalmen kaupungin kanssa. Iisalmen kaupungin maahanmuutto- ja pakolaispalvelut järjestävät vastaanoton ja kotouttamisen palveluita pakolaisille sekä työn, perhesiteen tai opiskelun perusteella Pielavedelle muuttaneille. Yhteistyötä tehdään viranomaisten, oppilaitosten sekä järjestöjen kanssa.

Toimi näin

Kotoutumiseen liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä Iisalmen kaupungin maahanmuutto- ja pakolaispalveluiden toimistoon. Maahanmuutto- ja pakolaispalvelut auttavat esimerkiksi lupa- ja työllisyysasioissa sekä tarjoavat tuki- ja palveluohjausta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Maahanmuuttajille tarjotaan ohjausta ja neuvontaa kotoutumiseen, terveys- ja sosiaalipalveluihin, asumiseen, opiskeluun ja työhön liittyvissä kysymyksissä. Neuvojat kertovat, mitä palveluita on tarjolla, miten niihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He opastavat maahanmuuttajia kaikkien palveluita tuottavien tahojen pariin.

Maahanmuuttajat voivat saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Neuvojat eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaIisalmen kaupunki
Muut vastuuorganisaatiotIisalmen kaupunki
Palvelusta vastaaPielaveden kunta
Alue Pielavesi
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Pielaveden kunta
Päivitetty: 29.1.2020