suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laukaan kunta

Maahanmuuttajien palveluohjaus

  • Palvelu
  • Laukaa
  • Julkinen palvelu

Laukaan kunnan sosiaaliohjaajat antavat palveluohjausta ja neuvontaa maahanmuuttajille. Palvelua voit saada puhelimitse tai sosiaalitoimistossa asioiden.

Ohjausta ja neuvontaa voidaan antaa myös tekemällä kotikäyntejä. Sosiaaliohjaajat tekevät yhteistyötä muiden yhteistyökumppaneiden kanssa.

Toimi näin

Palveluohjausta ja neuvontaa annetaan kaikille maahanmuuttajille. Palvelu on suomenkielistä. Tulkkipalvelut ovat käytettävissä.

Voit ottaa puhelimitse yhteyttä maahanmuuttotyötä tekeviin sosiaaliohjaajaan tai asioida Laukaan kunnan sosiaalitoimistossa.

Tausta ja lainsäädäntö

Maahanmuuttajille tarjotaan ohjausta ja neuvontaa kotoutumiseen, terveys- ja sosiaalipalveluihin, asumiseen, opiskeluun ja työhön liittyvissä kysymyksissä. Neuvojat kertovat, mitä palveluita on tarjolla, miten niihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He opastavat maahanmuuttajia kaikkien palveluita tuottavien tahojen pariin.

Maahanmuuttajat voivat saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Neuvojat eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä.

Palvelun toteuttaa

Laukaan kunta

Palvelusta vastaa

Laukaan kunta
Tekstistä vastaa: Laukaan kunta
Päivitetty: 24.10.2022