suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio: Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä

Maahanmuuttajien palveluohjaus

  • Palvelu
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu
Alue: Forssa, Humppila, Jokioinen, Tammela, Ypäjä
Palvelun kieli: suomi

Kotouttamistyö vastaa kiintiöpakolaisten, vastaanottokeskuksista kuntiin muuttaneiden sekä muiden erityistä tukea tarvitsevien maahanmuuttajien alkuvaiheen laaja-alaisesta sosiaalityöstä. Kotouttamistyön tavoitteena on edesauttaa asiakkaiden valmiuksia toimia suomalaisen yhteiskunnan täysivaltaisina jäseninä, tukea itsenäistä selviytymistä ja ehkäistä syrjäytymistä.


Kenelle ja millä ehdoin

Kotouttamistyön palveluita annetaan sekä henkilökohtaisesti että ryhmämuotoisesti. Kotouttamistyön yksikkö palvelee Forssan, Humppilan, Jokioisten, Tammelan ja Ypäjän kotoutettavia asiakkaita.

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Maahanmuuttajille tarjotaan ohjausta ja neuvontaa kotoutumiseen, terveys- ja sosiaalipalveluihin, asumiseen, opiskeluun ja työhön liittyvissä kysymyksissä. Neuvojat kertovat, mitä palveluita on tarjolla, miten niihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He opastavat maahanmuuttajia kaikkien palveluita tuottavien tahojen pariin.

Maahanmuuttajat voivat saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Neuvojat eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä.


Palvelun toteuttaa: 
Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä