suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Euran kunta

Maahanmuuttajien palveluohjaus

  • Palvelu
  • Eura
  • Julkinen palvelu

Euran kunnan maahanmuuttopalveluista saat tietoa ja opastusta sosiaali- ja terveyspalveluista, asumisesta, toimeentulosta sekä talouteen, opiskeluun ja työhön liittyvistä asioista.

Maahanmuutto-ohjaaja auttaa sinua kotoutumaan suomalaiseen yhteiskuntaan ohjauksen, tuen ja neuvonnan avulla eli kulkee vierelläsi kunnes olet päässyt palveluiden piiriin ja kykenet itse hoitamaan asioitasi. Kotouttamisessa saat tietoa myös suomalaisesta kulttuurista ja suomalaisuudesta. Maahanmuutto-ohjaaja tekee myös kotikäyntejä luoksesi.

Palvelut saa suomen kielen lisäksi tulkin välityksellä.

Toimi näin

Ota yhteyttä maahanmuutto-ohjaajaan puhelimitse.

Kenelle ja millä ehdoin

Maahanmuuttopalvelut on tarkoitettu kiintiöpakolaisille.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Maahanmuuttajille tarjotaan ohjausta ja neuvontaa kotoutumiseen, terveys- ja sosiaalipalveluihin, asumiseen, opiskeluun ja työhön liittyvissä kysymyksissä. Neuvojat kertovat, mitä palveluita on tarjolla, miten niihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He opastavat maahanmuuttajia kaikkien palveluita tuottavien tahojen pariin.

Maahanmuuttajat voivat saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Neuvojat eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä.

Laki maahanmuuttajien kotouttamisesta ja turvapaikanhakijoiden vastaanotosta

Perustiedot

Palvelusta vastaaEuran kunta
Palvelun toteuttaaEuran kunta
Alue Eura
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Euran kunta
Päivitetty: 18.1.2019