suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio ELY-keskus

Maa-alueen rauhoittaminen luonnonsuojelualueeksi

  • Palvelu
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

Maanomistaja voi tarjota maa-aluettaan suojeltavaksi (joko koko kiinteistö tai määräala) osana METSO-ohjelmaa tai soidensuojelun vapaaehtoiseksi edistämiseksi. Vaihtoehtoisesti luonnonsuojelualueen perustaminen voi alkaa ELY-keskuksen aloitteesta luonnonsuojeluohjelman tai kaavakohteen toimeenpanemiseksi.

Jos alue täyttää suojelukriteerit ja korvauksesta (yksityinen suojelualue) tai mahdollisest ...

Toimi näin

Tarkemmat tiedot, toimintaohjeet ja asiointilomakkeet löytyvät metsonpolku.fi-verkkosivuilta. Ensisijainen asiointikanava on METSO-metsiensuojeluohjelman verkkoasiointi. Keskimääräinen käsittelyaika on 6 - 12 kk.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelun käyttöä varten tarvitaan kohteen kiinteistörekisteritunnus. Luonnonsuojelualueen perustamiseen liittyvät ehdot ja kriteerit löytyvät metsonpolku-verkkopalvelusta sekä ympäristöministeriön verkkopalvelusta.

Palvelun toteuttaa

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Muut vastuuorganisaatiot

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Kainuun elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pohjois-Karjalan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Satakunnan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Palvelusta vastaa

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Tekstistä vastaa: ELY-keskus
Päivitetty: 23.3.2021