suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio ELY-keskus

Maa-alueen määräaikainen rauhoittaminen

  • Palvelu
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

Maanomistaja voi tarjota aluettaan rauhoitettavaksi osana METSO-ohjelmaa. Vaihtoehtoisesti aloite voi tulla ELY-keskukselta esimerkiksi liito-oravakohteen rauhoittamiseksi.

Jos alue soveltuu rauhoitettavaksi, lopputuloksena on allekirjoitettu sopimus alueen rauhoittamisesta, joka on merkitty kiinteistörekisteriin.

Määräaikaisella rauhoituksella edistetään luonnon monimuotoisuuden säilymistä. Maa ...

Toimi näin

Tarkemmat tiedot, toimintaohjeet ja asiointilomakkeet löytyvät Metsonpolku-verkkopalvelusta. Ensisijainen asiointikanava on sähköinen lomake.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelun käyttöä varten tarvitaan kohteen kiinteistörekisteritunnus.

Alueen soveltuvuudesta määräaikaiseen rauhoitukseen saa lisätietoa Metsonpolku-verkkopalvelusta ja ympäristöministeriön verkkopalvelusta.

Palvelun toteuttaa

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Muut vastuuorganisaatiot

Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pohjois-Karjalan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Satakunnan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Kainuun elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Palvelusta vastaa

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Tekstistä vastaa: ELY-keskus
Päivitetty: 23.3.2021