suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Aluehallintovirasto

Lupa perheasioiden sovittelun antamiseen

  • Lupa tai muu velvoite
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

Perheasioiden sovittelupalvelua voi antaa, kun palvelua antavan tahon ammattitaito palvelun antamiseen on varmistettu. Sovittelu on tarkoitettu lapsiperheille, joissa vanhemmat miettivät eron mahdollisuutta tai vanhemmat ovat jo eronneet ja perhe pyrkii sopeutumaan uuteen elämäntilanteeseen.

Perheasioiden sovittelun järjestämisestä vastaa hyvinvointialue. Perheasioiden sovittelun antamista ohjaa ...

Toimi näin

Tee hakemus siihen aluehallintovirastoon, jonka alueella palvelua on tarkoitus antaa. Liitä hakemukseen sen hyvinvointialueen lausunto, jonka alueella toimit sekä muut hakemuslomakkeessa mainitut asiakirjat.

Kenelle ja millä ehdoin

Lupa perheasioiden sovittelutoimintaan voidaan myöntää hakemuksesta yhteisölle, yhtymälle tai säätiölle, jonka harkitaan antavan perheasioiden sovittelua ammattitaitoisesti.

Lupa voidaan myöntää hakemuksesta myös henkilölle, joka on perehtynyt lastensuojelu- tai perheneuvontatyöhön taikka perheoikeuteen ja jolla on aikaisemman kokemuksen sekä henkilökohtaisten ominaisuuksiensa perusteella riittävät edellytykset toimia sovittelijana.


Määräaika

Lupaa tulee hakea noin 2 - 3 kuukautta ennen toiminnan aloittamista. Jatkolupaa tulee hakea noin 2 - 3 kuukautta ennen edellisen luvan voimassaolon päättymistä.

Käsittelyaika

Noin 2 - 3 kuukautta.

Voimassaoloaika

Lupa on voimassa viisi vuotta, minkä jälkeen sitä on haettava uudelleen, mikäli haluat jatkaa palvelun antamista.

Tausta ja lainsäädäntö

Palvelun toteuttaa

Aluehallintovirasto

Palvelusta vastaa

Aluehallintovirasto
Tekstistä vastaa: Aluehallintovirasto
Päivitetty: 30.1.2023