suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Suomen metsäkeskus

Luonnonhoitokortti

  • Palvelu
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

Metsäalan luonnonhoitokortti on käytännönläheinen metsäalan osaamispaketti, jolla voit varmistaa ja osoittaa osaamisesi talousmetsien luonnonhoidossa. Metsäalan luonnonhoitokortti myönnetään osaamiskokeen hyväksytysti suorittaneille. Luonnonhoitokortti soveltuu hyvin niin koneenkuljettajille, metsureille, leimikon suunnittelijoille kuin metsänomistajillekin.

Luonnonhoitokortti edellyttää Metsäkeskuksen järjestämän osaamiskokeen suorittamista hyväksytysti. Voit valmentautua kokeeseen haluamallasi tavalla, esimerkiksi osallistumalla oppilaitoksen järjestämälle kurssille tai pelkästään perehtymällä oppimateriaaleihin.

Toimi näin

Lisätietoja luonnonhoitokortin suorittamisesta saat Metsäkeskuksen verkkosivuilta. Katso sivuilta materiaalilista sekä milloin ja missä koepäiviä järjestetään. Päätä myös millä tavoin haluat valmistautua kokeeseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Luonnonhoitokortti edellyttää Metsäkeskuksen järjestämän osaamiskokeen suorittamista hyväksytysti. Osaamiskoe koostuu sisä- ja maasto-osiosta, joissa molemmissa hyväksymisen ehtona on vähintään 70 prosenttia maksimipistemäärästä.

Palvelu on maksullinen.

Luonnonhoitokortin osaamiskoemaksu on 160 euroa (vuoden 2017 hinta). Oppilaitosten opiskelijoille osallistumismaksu on 120 euroa edellyttäen, että oppilaitos osallistuu koepaikan, kuljetusten ja valvonnan kustannuksiin. Osallistumismaksu sisältää koejärjestelyt, materiaalit, kortin ja todistuksen sekä yhden uusintamahdollisuuden.

Perustiedot

Palvelusta vastaaSuomen metsäkeskus
Palvelun toteuttaaSuomen metsäkeskus
Alue Koko Suomi (ei Ahvenanmaa)
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Suomen metsäkeskus
Päivitetty: 27.8.2019