suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Peruspalvelukuntayhtymä Kallio

Lukion, ammatillisen koulutuksen ja ammattikorkeakoulun opiskelijahuolto

  • Palvelu
  • 3 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Lukiossa, ammatillisen koulutuksessa tai ammattikorkeakoulussa olevalla opiskelijalla on oikeus opiskelijahuoltoon, joka edistää hänen fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista terveyttään ja hyvinvointiaan ja siten tukee opiskelua ja oppimista. Opiskelijahuoltoa ovat esimerkiksi terveydenhoitajien, lääkärin, psykologien ja kuraattorien palvelut.

Opiskelijahuollon järjestämisestä ovat vastuussa oppilaitos ja sen sijaintipaikkakunta. Ne järjestävät huollon kaikille opiskelijoille riippumatta siitä, minkä kunnan asukkaita nämä ovat.

Toimi näin

Opiskelujen alkaessa terveydenhoitajat informoivat oppilaitoksen opiskelijoita terveystarkastuksista, sairasvastaanotosta ja sairauspoissaolokäytännöistä. Akuuteissa lääkärin arviota vaativissa tilanteissa opiskelijan tulee ottaa yhteyttä suoraan terveyskeskuksen vastaanottoon ja virka-ajan ulkopuolella Oulaskankaan yhteyspäivystykseen.

Terveystarkastukseen tarjotaan mahdollisuus opiskelujen aikana. Opiskelija voi myös itse varata ajan terveystarkastukseen tai hakeutua terveydenhoitajan vastaanotolle terveyteen, opiskelukykyyn, mielenterveyteen, päihdeongelmiin, raskauden ehkäisyyn ja muuhun seksuaaliterveyteen ja rokotuksiin liittyvissä asioissa.

Kallion www-sivuilla on lukioiden, toisen asteen ja AMK toimivien terveydenhoitajien puhelinnumerot ja yhteydenoton voi tehdä myös Wilman kautta.

Kenelle ja millä ehdoin

Opiskeluterveydenhuollon palvelut kuuluvat lukiolaisille, toisen asteen ammatillisessa koulutuksessa opiskeleville ja ammattikorkeakouluopiskelijoille, joiden opiskelu on päätoimista ja kestää vähintään kaksi kuukautta.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPeruspalvelukuntayhtymä Kallio
Palvelusta vastaaPeruspalvelukuntayhtymä Kallio
Alue Nivala, Sievi, Ylivieska
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Peruspalvelukuntayhtymä Kallio
Päivitetty: 28.10.2021