suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Teuvan kunta

Lukiokoulutus

  • Palvelu
  • Teuva
  • Julkinen palvelu

Teuvan lukio on hyvä yksi sarjainen yleislukio. Pieni yksikkö takaa välittömän kotoisan ilmapiirin, jossa pidämme huolen opiskelijoistamme, tämän vuoksi reputtamisprosenttimme on alhainen. Toimimme uusituissa ja moderneissa tiloissa. Meillä on mahdollista ottaa myös enemmän liikuntakursseja. Opiskelijamme ovat pääasiassa teuvalaisia, mutta myös lähikunnista on opiskelijoita.

Opiskelijakunta on aktiivisesti mukana lukion toiminnassa ja sen kehittämisessä.

Teuvan lukiolaisilla on koulukuljetusoikeus, jos koulumatka on yli 5km. Omavastuuosuus on 43€ syyslukukaudella ja kevätlukukaudella.

Toimi näin

Lukioon haetaan yhteishaussa.

Teuvan lukioon haetaan kevään yhteishaussa (www.opintopolku.fi). Keskiarvorajaa meillä ei ole.

Opetus on maksutonta. Oppikirjat opiskelija kustantaa itse.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Opetus on maksutonta. Oppikirjat opiskelija kustantaa itse.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutus on peruskoulun jälkeistä yleissivistävää koulutusta, joka antaa valmiudet opiskeluun yliopistossa, ammattikorkeakoulussa ja lukion oppimäärään perustuvassa ammatillisessa koulutuksessa. Opiskelija voi valita, mihin lukioon haluaa hakea. Lukiot valitsevat opiskelijansa. Keskiarvorajat vaihtelevat vuosittain ja kouluittain.

Lukion oppimäärä on laajuudeltaan kolmivuotinen. Oppimäärä tulee suorittaa enintään neljässä vuodessa, jollei opiskelijalle perustellusta syystä myönnetä lisäaikaa. Oppimäärän voi suorittaa myös osallistumalla erillisiin kokeisiin.

Lukiosta valmistuakseen opiskelijan on suoritettava vähintään 75 kurssia. Aikuislukiossa vähimmäismäärä on 44 kurssia. Lukiokoulutusta järjestävät kunnat, kuntayhtymät, rekisteröidyt yhteisöt tai säätiöt, joille opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt lukiokoulutuksen järjestämisluvan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTeuvan kunta
Palvelusta vastaaTeuvan kunta
Alue Teuva
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Teuvan kunta
Päivitetty: 7.10.2019