suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Teuvan kunta

Lukiokoulutus

  • Palvelu
  • Teuva
  • Julkinen palvelu
Alue Teuva
Palvelun kielet suomi, ruotsi, englanti

Teuvan lukio on hyvä yksi sarjainen yleislukio. Pieni yksikkö takaa välittömän kotoisan ilmapiirin, jossa pidämme huolen opiskelijoistamme, tämän vuoksi reputtamisprosenttimme on alhainen. Toimimme uusituissa ja moderneissa tiloissa. Meillä on mahdollista ottaa myös enemmän liikuntakursseja. Opiskelijamme ovat pääasiassa teuvalaisia, mutta myös lähikunnista on opiskelijoita.

Opiskelijakunta on aktiivisesti mukana lukion toiminnassa ja sen kehittämisessä.

Teuvan lukiolaisilla on koulukuljetusoikeus, jos koulumatka on yli 5km. Omavastuuosuus on 43€ syyslukukaudella ja kevätlukukaudella.


Toimi näin

Lukioon haetaan yhteishaussa.

Teuvan lukioon haetaan kevään yhteishaussa (www.opintopolku.fi). Keskiarvorajaa meillä ei ole.

Opetus on maksutonta. Oppikirjat opiskelija kustantaa itse.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Opetus on maksutonta. Oppikirjat opiskelija kustantaa itse.


Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutus antaa opiskelijalle valmiudet aloittaa opinnot yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa. Lukiokoulutuksen päätteeksi suoritetaan ylioppilastutkinto. Ylioppilastutkinto tuottaa yleisen korkeakoulukelpoisuuden.

Voit hakea lukiokoulutukseen valtakunnallisen hakujärjestelmän Opintopolun kautta. Voit pyrkiä haluamaasi oppilaitokseen. Opiskelijaksi ottamisesta oppilaitokseen päättää koulutuksen järjestäjä.

Lukiokoulutuksen oppimäärän tavoitteellinen suorittamisaika on kolme vuotta. Lukiokoulutusta järjestetään erikseen nuorille ja aikuisille tarkoitettuina oppimäärinä. Nuorille tarkoitettuun oppimäärään kuuluvat opinnot on mitoitettu päätoimista opiskelua varten. Oppimäärien ja niihin kuuluvien opintojen mitoituksen peruste on opintopiste. Nuorille tarkoitetun lukiokoulutuksen oppimäärän laajuus on 150 opintopistettä.

Lukiokoulutuksen järjestäminen edellyttää opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää lukiokoulutuksen järjestämislupaa.


Palvelun toteuttaa: 
Teuvan kunta