suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Lukiokoulutus

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Sotkamon kunta
Alue: Sotkamo
Palvelun kieli: suomi

Sotkamon lukio on yksi Suomen monipuolisimmista lukioista. Lukio tarjoaa opiskelijoilleen mahdollisuuden opiskella kansallisen yleislinjan lisäksi urheilulinjalla tai IB-linjalla.

Lukuvuoden 2007-2008 alusta lukien opiskelijat voivat suorittaa ylioppilastutkinnon ja matkailualan perustutkinnon. Kaksoistutkinto toteutetaan yhteistyössä Kainuun ammattiopiston kanssa.

Urheilulukio on erikoistunut pohjoismaisiin hiihtolajeihin, pesäpalloon, lumilautailuun ja uintiin.

IB-linja toimii yhteistyössä Oulun lyseon lukion kanssa ja opiskelijat suorittavat tutkinnon Oulun lyseon opiskelijoina vaikka opetuspaikkana on Sotkamon lukio.

Sotkamo tarjoaa erinomaiset olosuhteet ja ympäristön kaikkiin opintoihin. Sotkamon kunta omistaa myös opiskelija-asuntola Sompala Oy:n, joka tarjoaa opiskelijoille korkeatasoiset majoituspalvelut Vuokatissa aivan valmennuspalvelujen läheisyydessä


Toimi näin

Lukioon haetaan yhteishaussa.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Opetus on maksutonta. Oppikirjat opiskelija kustantaa itse.


Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutus on peruskoulun jälkeistä yleissivistävää koulutusta, joka antaa valmiudet opiskeluun yliopistossa, ammattikorkeakoulussa ja lukion oppimäärään perustuvassa ammatillisessa koulutuksessa. Opiskelija voi valita, mihin lukioon haluaa hakea. Lukiot valitsevat opiskelijansa. Keskiarvorajat vaihtelevat vuosittain ja kouluittain.

Lukion oppimäärä on laajuudeltaan kolmivuotinen. Oppimäärä tulee suorittaa enintään neljässä vuodessa, jollei opiskelijalle perustellusta syystä myönnetä lisäaikaa. Oppimäärän voi suorittaa myös osallistumalla erillisiin kokeisiin.

Lukiosta valmistuakseen opiskelijan on suoritettava vähintään 75 kurssia. Aikuislukiossa vähimmäismäärä on 44 kurssia. Lukiokoulutusta järjestävät kunnat, kuntayhtymät, rekisteröidyt yhteisöt tai säätiöt, joille opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt lukiokoulutuksen järjestämisluvan.


Palvelun toteuttaa: 
Sotkamon kunta