suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Sallan kunta

Lukiokoulutus

  • Palvelu
  • Salla
  • Julkinen palvelu

Sallan lukio toimii koulukeskuksessa, samassa kiinteistössä Sallatunturin koulun ja Kirkonkylän koulun kanssa. Lukio on perustettu vuonna 1966, ja sieltä on valmistunut yli 1650 ylioppilasta. Sallan lukio on luokaton kurssimuotoinen lukio, jossa perusopiskelijoiden lisäksi opiskelee myös kansainvälisiä opiskelijoita sekä aikuisopiskelijoita. Lähes koko lukion henkilökunta on yhteistä Sallatunturin koulun kanssa.

Toimi näin

Lukioon haetaan yhteishaussa.

Yhteishaun ajankohdat löytyvät osoitteesta www.opintopolku.fi

Lisätietoa opinnoista saat myös Sallan lukion opinto-ohjaajalta.

Kenelle ja millä ehdoin

Voit hakea lukioon peruskoulun päättötodistuksella tai vastaavalla todistuksella. Lukioon voidaan ottaa opiskelijaksi myös hakija, jolla on riittävät edellytykset lukio-opinnoista suoriutumiseen, vaikka peruskoulun päättötodistusta tai vastaavaa todistusta ei olisikaan.

Palvelu on maksuton.

Opetus on maksutonta. Oppikirjat opiskelija kustantaa itse.

Sallan lukiossa on oppikirjalainaamo, josta voi lainata oppikirjoja eri kursseille. Lisäksi käytössä on sähköisiä oppimateriaaleja. Lukio tarjoaa opiskelijoille käyttöön kannettavat tietokoneet opiskeluajaksi. Sallan kunta tukee opiskelua maksuttomilla koulukuljetuksilla.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutus on peruskoulun jälkeistä yleissivistävää koulutusta, joka antaa valmiudet opiskeluun yliopistossa, ammattikorkeakoulussa ja lukion oppimäärään perustuvassa ammatillisessa koulutuksessa. Opiskelija voi valita, mihin lukioon haluaa hakea. Lukiot valitsevat opiskelijansa. Keskiarvorajat vaihtelevat vuosittain ja kouluittain.

Lukion oppimäärä on laajuudeltaan kolmivuotinen. Oppimäärä tulee suorittaa enintään neljässä vuodessa, jollei opiskelijalle perustellusta syystä myönnetä lisäaikaa. Oppimäärän voi suorittaa myös osallistumalla erillisiin kokeisiin.

Lukiosta valmistuakseen opiskelijan on suoritettava vähintään 75 kurssia. Aikuislukiossa vähimmäismäärä on 44 kurssia. Lukiokoulutusta järjestävät kunnat, kuntayhtymät, rekisteröidyt yhteisöt tai säätiöt, joille opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt lukiokoulutuksen järjestämisluvan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSallan kunta
Palvelusta vastaaSallan kunta
Alue Salla
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Sallan kunta
Päivitetty: 7.10.2019