suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pihtiputaan kunta

Lukiokoulutus

  • Palvelu
  • Pihtipudas
  • Julkinen palvelu

Pihtiputaan lukiosta löydät lisäksi seuraavia erityislinjoja: lentopallolinja, hiihtolinjan, musiikkilinjan, Tulevaisuuden johtaja-partiolinjan sekä keihäslinjan. Asuntoa tarvitseville opiskelijoille on mahdollista järjestää edullinen soluasunto.

Toimi näin

Lukioon haetaan yhteishaussa.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Opetus on maksutonta. Oppikirjat opiskelija kustantaa itse.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutus on peruskoulun jälkeistä yleissivistävää koulutusta, joka antaa valmiudet opiskeluun yliopistossa, ammattikorkeakoulussa ja lukion oppimäärään perustuvassa ammatillisessa koulutuksessa. Opiskelija voi valita, mihin lukioon haluaa hakea. Lukiot valitsevat opiskelijansa. Keskiarvorajat vaihtelevat vuosittain ja kouluittain.

Lukion oppimäärä on laajuudeltaan kolmivuotinen. Oppimäärä tulee suorittaa enintään neljässä vuodessa, jollei opiskelijalle perustellusta syystä myönnetä lisäaikaa. Oppimäärän voi suorittaa myös osallistumalla erillisiin kokeisiin.

Lukiosta valmistuakseen opiskelijan on suoritettava vähintään 75 kurssia. Aikuislukiossa vähimmäismäärä on 44 kurssia. Lukiokoulutusta järjestävät kunnat, kuntayhtymät, rekisteröidyt yhteisöt tai säätiöt, joille opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt lukiokoulutuksen järjestämisluvan.

Perustiedot

Palvelusta vastaaPihtiputaan kunta
Palvelun toteuttaaPihtiputaan kunta
Alue Pihtipudas
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pihtiputaan kunta
Päivitetty: 21.8.2019