suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pieksämäen kaupunki

Lukiokoulutus

  • Palvelu
  • Pieksämäki
  • Julkinen palvelu

Pieksämäen lukio on laaja-alainen yleislukio. Lukio jatkaa perusopetuksen opetus- ja kasvatustehtävää. Pieksämäen seutukunnan ainoana lukiona se tarjoaa monipuoliset valmiudet lukion oppimäärään perustuviin jatko-opintoihin ympäristökuntien nuorille. Peruskoulupohjaisen linjan lisäksi lukiossa voi opiskella aikuislinjalla, joka on tarkoitettu 18 vuotta täyttäneille, joiden tarkoituksena on lukion oppimäärän ja ylioppilastutkinnon suorittaminen.

Koulu pyrkii kasvattamaan ahkeria, tiedonhaluisia ja tasapainoisia nuoria, joilla on hyvät valmiudet toiveidensa toteuttamiseen. Koulu on vastuullisuuteen kasvattava, avoin ja innostava opiskeluympäristö.

Lukiokoulutuksella saat paitsi hyvän yleissivistyksen ja kielitaidon myös valmiuksia itsesi kehittämiseen ja jatko-opiskeluun hakeutumiseen. Kun olet suorittanut ylioppilastutkinnon, voit pyrkiä monenlaisiin jatko-opintoihin.

Lukio-opiskelu on teoreettisempaa kuin peruskouluopiskelu, ja työtavat eroavat peruskoulun työtavoista. Lukiossa itsenäinen työskentely korostuu. Pieksämäen lukio tekee paljon yhteistyötä muiden oppilaitosten kanssa.

Toimi näin

Lukioon haetaan yhteishaussa.

Lukioihin haetaan kansallisen toisen asteen yhteishaun kautta helmi–maaliskuussa. Pieksämäelle toiselta paikkakunnalta kesken lukuvuotta muuttavat, toisesta lukiosta siirtyvät lukiolaiset voivat hakea lukiopaikkaa Pieksämäen lukion rehtorilta.

Aikuislukioon on pääsyvaatimuksena 18 vuoden ikä ja peruskoulun suorittaminen tai vastaavat tiedot. Opiskelijaksi voidaan ottaa rehtorin päätöksellä erityisestä, henkilökohtaisesta syystä myös alle 18-vuotias hakija.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Opetus on maksutonta. Oppikirjat opiskelija kustantaa itse.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutus on peruskoulun jälkeistä yleissivistävää koulutusta, joka antaa valmiudet opiskeluun yliopistossa, ammattikorkeakoulussa ja lukion oppimäärään perustuvassa ammatillisessa koulutuksessa. Opiskelija voi valita, mihin lukioon haluaa hakea. Lukiot valitsevat opiskelijansa. Keskiarvorajat vaihtelevat vuosittain ja kouluittain.

Lukion oppimäärä on laajuudeltaan kolmivuotinen. Oppimäärä tulee suorittaa enintään neljässä vuodessa, jollei opiskelijalle perustellusta syystä myönnetä lisäaikaa. Oppimäärän voi suorittaa myös osallistumalla erillisiin kokeisiin.

Lukiosta valmistuakseen opiskelijan on suoritettava vähintään 75 kurssia. Aikuislukiossa vähimmäismäärä on 44 kurssia. Lukiokoulutusta järjestävät kunnat, kuntayhtymät, rekisteröidyt yhteisöt tai säätiöt, joille opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt lukiokoulutuksen järjestämisluvan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPieksämäen kaupunki
Palvelusta vastaaPieksämäen kaupunki
Alue Pieksämäki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pieksämäen kaupunki
Päivitetty: 7.10.2019