suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lapuan kaupunki

Lukiokoulutus

  • Palvelu
  • Lapua
  • Julkinen palvelu

Lapuan lukio on laadukas yleislukio, jonka tavoitteena on antaa mahdollisuus nykyaikaiseen opiskeluun modernissa kouluympäristössä ja erinomaiset valmiudet jatko-opintoihin. Monipuolisen kurssivalikoiman ja yksilöllisen ohjauksen avulla pyritään auttamaan nuorta löytämään oma paikkansa maailmassa. Turvallinen, nykyaikainen oppimisympäristö tukee opiskelija- ja ilmiölähtöistä oppimista. Opiskelijakuntaa osallistamalla koulun toimintaan pyritään lisäämään suvaitsevaisuutta ja yhteisöllisyyttä. Keskeisenä tavoitteena on saada nuori kasvamaan ajattelevaksi, sivistyneeksi aikuiseksi. Lapuan lukiossa järjestetään Sedu Lapuan yhdistelmäopintoja suorittavien opiskelijoiden lukio-opinnot.

Toimi näin

Lukioon haetaan yhteishaussa.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Opetus on maksutonta. Oppikirjat opiskelija kustantaa itse.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutus on peruskoulun jälkeistä yleissivistävää koulutusta, joka antaa valmiudet opiskeluun yliopistossa, ammattikorkeakoulussa ja lukion oppimäärään perustuvassa ammatillisessa koulutuksessa. Opiskelija voi valita, mihin lukioon haluaa hakea. Lukiot valitsevat opiskelijansa. Keskiarvorajat vaihtelevat vuosittain ja kouluittain.

Lukion oppimäärä on laajuudeltaan kolmivuotinen. Oppimäärä tulee suorittaa enintään neljässä vuodessa, jollei opiskelijalle perustellusta syystä myönnetä lisäaikaa. Oppimäärän voi suorittaa myös osallistumalla erillisiin kokeisiin.

Lukiosta valmistuakseen opiskelijan on suoritettava vähintään 75 kurssia. Aikuislukiossa vähimmäismäärä on 44 kurssia. Lukiokoulutusta järjestävät kunnat, kuntayhtymät, rekisteröidyt yhteisöt tai säätiöt, joille opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt lukiokoulutuksen järjestämisluvan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLapuan kaupunki
Palvelusta vastaaLapuan kaupunki
Alue Lapua
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Lapuan kaupunki
Päivitetty: 7.10.2019