suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laihian kunta

Lukiokoulutus

  • Palvelu
  • Laihia
  • Julkinen palvelu

Laihian lukio jatkaa perusopetuksen jälkeen luokattomana, valinnaisena, tasokkaana yleislukiona, joka mahdollistaa menestymisen ylioppilaskirjoituksissa ja antaa erinomaiset jatko-opintomahdollisuudet kaikille koulutusasteille.

Voit hakea lukioon peruskoulun päättötodistuksella tai vastaavalla todistuksella. Lukioon voidaan ottaa opiskelijaksi myös hakija, jolla on riittävät edellytykset lukio-op ...

Toimi näin

Haet lukioon aina yhteishaussa. Myös silloin, jos et ole suorittanut peruskoulua, vaan käynyt vastaavan koulun esimerkiksi muualla kuin Suomessa. Silloin sinun pitää toimittaa todistukset käymistäsi kouluista siihen lukioon, johon haet. Lukiossa arvioidaan todistusten perusteella, voidaanko sinut ottaa sinne opiskelijaksi.

Lukiokoulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa keväisin sähköisesti. Yhteishaun tuloksista ilmoitetaan hakijoille kirjeitse.

Kenelle ja millä ehdoin

Voit hakea lukioon, jos olet suorittanut peruskoulun tai olet suorittanut peruskoulua vastaavat opinnot muualla (esim. ulkomailla).

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutus antaa valmiudet aloittaa opinnot yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa. Lukiokoulutuksen päätteeksi suoritetaan ylioppilastutkinto, joka antaa yleisen korkeakoulukelpoisuuden.

Voit pyrkiä haluamaasi oppilaitokseen. Koulutuksen järjestäjä päättää, kenet ottaa opiskelijaksi oppilaitokseensa.

Lukiokoulutuksen oppimäärän tavoitteellinen suorittamisaika on kolme vuotta. Oppimäärät ja niihin kuuluvat opinnot mitataan opintopisteillä. Nuorille tarkoitetun lukiokoulutuksen oppimäärän laajuus on 150 opintopistettä. Nuorille tarkoitettuun oppimäärään kuuluvat opinnot on mitoitettu päätoimista opiskelua varten. Lukiokoulutusta järjestetään erikseen myös aikuisille tarkoitettuina oppimäärinä.

Palvelun toteuttaa

Laihian kunta

Palvelusta vastaa

Laihian kunta
Tekstistä vastaa: Laihian kunta
Päivitetty: 27.2.2024